x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 1 Decembrie, alături de iubitori de România

1 Decembrie, alături de iubitori de România

de Cornel Tăbăcaru     |    30 Noi 2023   •   06:00
1 Decembrie, alături de iubitori de România

Dragii mei cu Jurnalul sub braț. Vă amintiți articolul nostru „Românii din fruntea Costa Rica”? Pentru că ziarul nostru apare în preziua Marii Sărbători Naționale, gândul meu a fost să-i vizitez pe cei care simt cu inimă românească. 

Dragoș Dolănescu, președintele Partidului Republican Social Creștin din Costa Rica, a ales ca roșu, galben și albastru, culorile noastre naționale, să fie și culorile partidului lui. Român adevărat, Dragoș Dolănescu este un înfocat susținător al României, și și-a legat mare parte din activitatea lui politică de România.

Președintele Republicii, Rodrigo Chavez Robles, a fost expert al Băncii Mondiale în România timp de patru ani, iar acțiunile politice îi sunt legate, de multe ori, de experiența trăită în România. De altfel, în campania electorală, sloganul lui a fost „Am reușit în România, voi reuși și în Costa Rica!”.

Fausto Alfaro, șeful Departamentului de Mediu al Republicii Costa Rica, a studiat silvicultura șase ani la Universitatea din Brașov și a continuat studiile încă doi ani tot în România, pentru ca întors acasă să fie un român adevărat. A deschis, cu mulți ani în urmă, restaurantul „Brașov”, a creat berile „Dracula”, „Transilvania” plus încă alte două sortimente tot cu rezonanță românească, pentru ca în final să fie, împreună cu președintele Rodrigo și cu Dragoș Dolănescu, ambasador al României în Central America. De peste două decenii m-am alăturat și eu acestor oameni, pentru ca Țara Mamă să fie cea mai cunoscută țară din Estul Europei în această zonă fierbinte și mai ales în această țară numita Elveția Americii Centrale. Ziua Națională a României este prilejul anual al întâlnirii noastre de oameni devotați țărilor de origine, dar și țării noastre dragi. Pot spune cu mare siguranță că prietenia România - Costa Rica face parte din panoplia marilor prietenii internaționale ale lumii. Trăiască România! Viva Costa Rica!

Noi, dragii mei, să ne vedem vinerea viitoare cu sănătate, siguranță și în bună pace. Doamne ajută!  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: dragoş dolănescu 1 decembrie