x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Drumurile Împăraţilor Romani trec prin România

Drumurile Împăraţilor Romani trec prin România

24 Feb 2012   •   15:06
Drumurile Împăraţilor Romani trec prin România

Autoritatile romane au semnat, azi, la Belgrad, in Serbia, Memorandumul de Intelegere cu privire la cooperarea in cadrul proiectului 'Ruta Culturala Turistica a Imparatilor Romani', potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
Romania a decis, in anul 2010, sa participe, alaturi de Serbia, Bulgaria si Croatia, la initiativa de infiintare a traseului turistic 'Drumurile imparatilor romani', care sa includa vizite la obiective cu rezonanta istorica, situate de-a lungul unor foste rute ale Imperiului Roman, inclusiv in Romania.

Itinerariul ar cuprinde drumuri romane, apeducte si amfiteatre din Serbia, Croatia si Bulgaria, din Romania cele mai importante obiective situandu-se in Constanta.
Dezvoltarea de rute culturale reprezinta, la momentul actual, o prioritate la nivel european, din punctul de vedere al dezvoltarii turismului, raspunzand, in acelasi timp, preocuparilor pentru prezervarea si promovarea patrimoniului cultural european, este mentionat in comunicat. Memorandumul a fost semnat din partea Romaniei de secretarul de stat in MDRT, Eugen Curteanu. De asemenea, documentul a fost semnat de reprezentantii ministerelor de resort din Republica Bulgaria, Republica Croatia si Republica Serbia.

×