x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Farmecul rural al Mallorcăi

Farmecul rural al Mallorcăi

12 Iul 2013   •   13:46
Farmecul rural al Mallorcăi
Daca vrei o vacanta linistita, departe de statiunile pline de turisti, sau doresti doar o escapada in care sa explorezi zona rurala, netinsa de turismul de masa, ai o multime de oferte.

Algaida este alegerea perfecta pentru cei care vor sa descopere stilul de viata traditional din Mallorca. Orasel tipic zonei, cu case cu obloane verzi, strazi inguste, fara trotuare si o piateta centrala dominata de o biserica din piatra de calcar, Algaida este la doar 20 de kilometri de Palma. Situat in zona deluroasa Puig Randa, este celebra pentru fabrica de sticlarie Gordiola (fondata in 1719), care se gaseste intr-un spatiu mai putin obisnuit, intr-un castel medieval. Exista si un muzeu dedicat sticlariei si parfumurilor si un atelier unde poti vedea cum ghemul  de sticla incandescenta se transforma, in mainile dibace ale sticlarilor, in obiecte de o deosebita frumusete.

Nu poti trece cu vederea Llucalcari, cel mai mic sat din Mallorca, situat la un cot al drumului care leagaDeia de Soller. Cu doar cateva case si un hotel, satul poate fi o baza excelenta daca vrei o vacanta activa, cu drumetii pe muntii din apropiere. Peisajele sunt imaginea perfecta pentru carti postale, atat sunt de frumoase. Aici a trait la un moment dat Picasso, cand a vizitat Mallorca.

Fornalutx, asezat mai sus de Soller, pe dealurile verzi, se autointituleaza “cel mai frumos sat din Spania”, si e greu sa-i contrazici. Fornalutx este o asezare linistita, in varful vaii Soller, cu o vedere superba spre muntii din jur si livezi de citrice de jur-imprejur. O multime de poteci te imbie la drumetii sau la mountain bike. In sat sunt cateva hoteluri care, desi sunt mici, sunt foarte bune, si cateva restaurante cu terase si baruri.

Oferta sejur Mallorca
Hotel HSM Don Juan 3* - de la 495 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Mallorca