x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un mare pericol, chiar lângă noi

Un mare pericol, chiar lângă noi

de Cornel Tăbăcaru     |    01 Sep 2023   •   06:00
Un mare pericol, chiar lângă noi

Dragii mei cu Jurnalul sub braț. M-am gândit dacă este vremea să vă scriu despre un flagel care se apropie și de Europa de Est. Asta pentru că deja în America este panică. Vorbim despre traficul de persoane, în speță traficul de copii. Flagel răspândit în zona Americii Latine și Africa. 

Îmi aduc aminte că acum ceva ani un reporter l-a întrebat pe un superior din Ministerul de Interne dacă s-au luat măsuri de prevenire a traficului de droguri. Respectivul șef a răspuns că în România nu se va întâmpla niciodată așa ceva. Că nu este, vezi Doamne, în cultura noastră! Între timp, milioane de români s-au dus la muncă în Occident, granițele au fost deschise și traficul/consumul de droguri a început să-și facă loc, și iată unde suntem în ziua de azi. Drogurile au ajuns în Legea Traficului Rutier, în școli, în cluburi, peste tot. Eu care aici, în Costa Rica, sunt la doi pași de Columbia și Mexic, circul prin toată America, vă pot spune că în ochii mei, în România este un dezmăț al consumului de droguri. 

Să ne întoarcem însă la traficul de copii. În zonele despre care v-am spus, sunt răpiți copii, exploatați sexual și introduși în industria pornografiei. Când se măresc, parte din ei sunt omorâți și folosiți la traficul de organe. Deja de câțiva ani, autoritățile americane atrag atenția în lume, inclusiv în țara noastră, asupra traficului de persoane. Un reputat regizor a realizat un film artistic cutremurător cu acest subiect, inspirat din întâmplări reale. Mari personalități au vorbit și vorbesc despre acest nou flagel. Am văzut declarația lui Mel Gibson. El spune că primul pas în lupta cu această nenorocire este creșterea gradului de conștientizare. Asta facem și noi aici, pe pagina noastră. În America Centrală cel care se ocupă de această misiune este Dragoș Dolănescu, politicianul costarican de origine română. O să fac toate demersurile pentru ca domnul Dolănescu, împreună cu autoritățile din România, să organizeze o serie de vizionări ale filmului și conferințe de conștientizare. Până nu este prea târziu, dragilor.  

Noi ne vedem vinerea viitoare, cu sănătate, în pace și siguranță. Doamne ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: trafic persoane copii