x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ghidul turistic Lonely Planet: TRANSILVANIA, destinația numărul 1 în 2016

Ghidul turistic Lonely Planet: TRANSILVANIA, destinația numărul 1 în 2016

28 Oct 2015   •   15:31
Ghidul turistic Lonely Planet: TRANSILVANIA, destinația numărul 1 în 2016

Sunteți deja în căutarea destinației de vacanță pentru anul următor? Cei de la Lonely Planet au întocmit ghidul turistic pentru 2016, iar regiunea care trebuie neapărat văzută este Transilvania.

Specialiștii au realizat trei clasamente: al țărilor, al regiunilor și al orașelor. Peisajele fascinante, o combinație de deltă și deșert, și bogăția faunei și a florei fac din Botswana țara pe care orice aventurier ar trebui să o viziteze anul următor.

Pe următoarele două poziții ale clasamentului se situează Japonia, care impresionează prin orașele futuriste și natura încă intactă de la sate și Statele Unite ale Americii, care potrivit Lonely Planet „(oferă) cele mai spectaculoase și suprarealiste peisaje de pe planetă”.

Transilvania, zona cu care toți românii se mândresc, este situată pe primul loc în clasamentul celor mai spectaculoase regiuni din lume. Castelul Bran este cel mai cunoscut obiectiv turistic, legenda lui Dracula atrăgând numeroși turiști de pe întreg mapamondul în fiecare an.

Totuși, Lonely Planet punctează faptul că Transilvania trebuie vizitată și pentru aerul medieval „care le creează turiștilor sentimentul că s-au întors în timp ”, pentru priveliștile care îți taie respirația și culmile spectaculoase.

Transilvania este urmată în clasament de zona vestică a Islandei și regiunea Valle de Vinales din Cuba.

Orașele care ar trebui neapărat vizitate în 2016 potrivit ghidului Lonely Planet sunt Kotor, Muntenegru, capitala Ecuadorului, Quito și Dublin, capitala Irlandei, scrie dailymail.co.uk

×