x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Glamping la înălțime! Cortul cu două etaje și hamac, ultima inovație în materie de campare

Glamping la înălțime! Cortul cu două etaje și hamac, ultima inovație în materie de campare

01 Noi 2022   •   18:56
Glamping la înălțime! Cortul cu două etaje și hamac, ultima inovație în materie de campare
Sursa foto: Hepta

Un nou startup caută să combine elementele primitive ale pământului, apei și aerului într-o experiență de campare diferită de oricare alta. Cortul Dookan se ridică deasupra solului pe picioare scurte sau întinse, pentru o experiență unică și pitorească.

Cei din interior se bucură de o podea suspendată plată, cu niveluri de amortizare asemănătoare unei trambuline, în timp ce doritorii de aer liber se pot odihni în hamace atârnate dedesubt. Cortul versatil poate fi instalat și pe apă.

Handybro, numele echipei din New York aflată în spatele cortului The Dookan a decis să combine elementele tuturor experiențelor clasice la cort într-un singur concept creat pentru campingul cu mașini, plimbări pe plajă și plimbări pe lac.

Fundamentul pentru multiplele configurații ale The Dookan este cadrul complet pliabil din aluminiu cu tub pătrat, cu podea, care arată ca un mix între un pătuț mare și o trambulină pătrată de 201 x 201 cm. Această platformă poate fi folosită singură ca pat confortabil de zi deasupra solului, dar utilizarea sa principală presupune să servească drept podea pentru cortul însoțitor, pentru a crea un spațiu de zi și un adăpost de noapte. Podeaua poate sta la puțin mai puțin de 41 cm de la sol cu ​​piciorul mai scurt, „primul etaj”, sau poate sta la 119 cm înălțime pe picioare la „al doilea etaj”.

Cortul în sine este fabricat din material rezistent la intemperii și are deschideri pe toate cele patru laturi. Fixați țesătura de la intrarea din față și din spate la colțuri, deschideți geamurile laterale și aveți un adăpost de soare răcoros pentru zilele toride. Include chiar și un acoperiș din plasă cu patru panouri pentru o ventilație suplimentară și vedere direct spre cer.

Aceste deschideri pot fi toate închise pe vreme nefavorabilă și nopți răcoroase, iar o pelerină transparentă de ploaie poate fi adăugată peste acoperișul din plasă.

Cortul Dookan este proiectat să suporte până la 300 kg și poate să susțină până la patru hamace. Foile de cort rulabile coboară pentru a deveni pereți în jurul picioarelor cadrului, creând o altă zonă de dormit adăpostită, deși una fără podea.

Configurația cu două etaje pare că s-ar putea răsturna foarte ușor, dar Handybro spune că s-au făcut teste și rezistă vântului de până la 35 km/h.

×