x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta

In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta

27 Mar 2013   •   16:12
 In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta

Orasul cu istorie milenara este “inima” Cretei, si in orice punct al insulei te-ai afla, toate drumurile duc la Heraklion. Istoria lui a fost a fost scrisa rand pe rand de bizantini, arabi, venetieni, otomani care si-au disputat rand pe rand suprematia asupra taramului din estul Greciei.

Arabii i-au construit primele ziduri fortificate ca s-o apere de dusmani, venetienii i-au daruit numele – Candia (datorita plajelor cu nisip aproape alb), bizantinii au impodobit-o cu biserici frumoase, pe care otomanii le-au transformat in moschei. Toate acestea n-au facut decat sa-i sporeasca frumusetea si zestrea. Bogata istorie culturala fac din Heraklion o destinatie potrivita pentru o vacanta in luna mai.

Legenda Minotaurului


Legenda spune ca taurul cu trup de om si cap de taur, care se hranea cu tineri si fecioare aduse ca ofranda de locuitorii Atenei, ar fi trait in labirintul aflat sub palatul din Knossos. La Muzeul de Arheologie din Heraklion puteti admira  vestigii ale civilizatiei minoice, descoperite in ruinele vestitului palat. O plimbare pe faleza, de-a lungul zidului de aparare construit de venetieni, va fi o incursiune captivanta in trecut.  “Inima” orasului este si acum ferecata intre zidurile venetiene, strajuite de bastioane.

Nu ratati biserica Agios Titos, un frumos monument bizantin, biserica ce a fost transformata de turci in moschee, iar in 1925, renovata de biserica ortodoxa, si biserica Agia Ekaterini Sinaites, unde veti putea admire icoane rare, vestminte bisericesti, manuscrise si fresce.

Cazare pentru toate gusturile

Daca sunteti citadini inraiti, alegeti un hotel in oras. Daca vreti o zona mai linistita, gasiti o camera in hotelurile si vilele din apropierea orasului, in statiunea Hersonissos. In ambele cazuri, sunt oferte pentru toate bugetele. Incercati preparatele culinare traditionale, in special pe cele din carne de miel si din peste. Savurati pranzul sau cina pe o terasa cu vedere spre mare si incercati bauturile locale.

Oferta  luna mai Creta, Hotel Nana Beach 4* - de la 625 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică.
Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro


×
Subiecte în articol: creta Heraklion vacanta