x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii INFO

INFO

29 Dec 2006   •   00:00
INFO

Spectacol de lumini. De 12 ani pe piata romaneasca, Atas Light a devenit in acest timp lider in domeniul corpurilor decorative de iluminat. Atas Light aduce pe piata romaneasca corpuri de iluminat realizate de mari producatori din strainatate, investind in acest fel in valoare si calitate. In ianuarie 2007, Atas Light va deschide un nou showroom destinat arhitectilor, in parteneriat cu Targetti Group. Acest parteneriat este sustinut de departamentul de proiectare infiintat de Atas Light, in sprijinul arhitectilor, marcand astfel patrunderea companiei pe piata proiectelor.

CEC. Statul ar putea renunta peste cativa ani la "o mica parte" din actiunile detinute la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), daca va primi "o oferta financiara tentanta", pastrand insa participatia majoritara, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. "Vrem ca CEC sa ramana o banca populara, accesibila fiecarui roman indiferent de nivelul social", a spus Tariceanu.

DESECRETIZARE. Contractul de consultanta si servicii financiare in vederea finalizarii procesului de privatizare a RomTelecom va fi declasificat si publicat in Monitorul Oficial printr-o hotarare de Guvern adoptata vineri, 22 decembrie. In luna august a acestui an, Ministerul Comunicatiilor a semnat cu un consortiu format din banca de investitii Credit Suisse First Boston si IEBA Trust un contract pentru servicii de consultanta. Consortiul ar fi incasat un comision de 1,22%, calculat la valoarea de tranzactionare din prima zi de listare a actiunilor detinute de stat, la care se adauga TVA si alte taxe.

TURISM. Integrarea europeana a Romaniei va avea un impact pozitiv asupra sectorului turistic, intrucat va facilita accesarea unor fonduri comunitare pentru investitii in infrastructura si va creste atractivitatea pentru organizatorii internationali de evenimente. "Cea mai mare crestere a turismului romanesc va fi inregistrata pe segmentul turismului de evenimente, datorita cresterii accelerate a pietei afacerilor din Romania", spune purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Traian Badulescu.

SEF LA ANT. Monica Mihaela Barbuletiu (PNL), director general al Societatii Feroviare de Turism, a fost numita in functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Turism, dupa o perioada de sase luni in care institutia a fost condusa interimar de catre vicepresedintele Livia Sima si, ulterior, de un director. Numirea Mihaelei Barbuletiu la conducerea ANT a fost facuta la propunerea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, iar decizia a fost semnata joi de premierul Tariceanu.

ASIGURARI. Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat prelungirea autorizatiei de practicare a asigurarii RCA in 2007 pentru Ardaf, ABC Asigurari, Asitrans, Carpatica Asig, Interamerican si OTP Garancia. Comisia, condusa de Angela Toncescu, a mai aprobat la 15 decembrie prelungirea autorizatiei de practicare a asigurarii RCA in 2007 pentru companiile Omniasig, Asirom, Unita, BT Asigurari, Generali, BCR Asigurari, Asiban, Astra si Allianz-Tiriac.
×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie