x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Insula de piatră

Insula de piatră

de Elena Stan    |    24 Iun 2007   •   00:00
Insula de piatră


După trei ore de zbor cu avionul ajungem in arhipelagul maltez. Malta, Gozo şi Comino sunt insule locuite, iar Cominotto, Filfla şi Sf. Pavel, cele sălbatice.



După trei ore de zbor cu avionul ajungem in arhipelagul maltez. Malta, Gozo şi Comino sunt insule locuite, iar Cominotto, Filfla şi Sf. Pavel, cele sălbatice.


Situat in centrul Mării Mediterane, arhipelagul maltez imbină frumuseţea naturală cu 7.000 de ani de istorie. Aici pot fi vizitate templele dedicate Zeiţei Mamă, care işi păstrează puritatea enigmatică in cele mai frumoase şi magice locuri din insulă, precum şi templele de la Hagar Qim, ce privesc spre mare şi spre insula Filfla, care sunt cel mai bine conservate temple dintre cele peste 30 descoperite in arhipelag. Frumuseţea incredibilă a insulei dată de piatra de culoare aurie a dus la renumele insulei cunoscute sub denumirea de Insula de miere. Mai mult, numai aici găsim plaje cu nisip roşu, peşteri subacvatice, piscine şi porturi naturale, precum şi renumitele golfuri stăncoase. Turiştii nu pot rata vizitarea oraşului cavalerilor ioaniţi,Valletta, unde arhitectura caselor şi a bisericilor este unică. Un alt punct de atracţie il constituie Grădinile Barracca, ce se găsesc peste drum de splendidul Auberge de Castille. De sus, din grădini, se poate vedea priveliştea minunată asupra Marelui Port.


TURIŞTI. Numărul romănilor care aleg să-şi petreacă vacanţa in insulele malteze creşte anual. "Malta este una dintre cele mai atipice destinaţii estivale, in sensul că oferă acel cadru istoric fabulos, inconjurat de forme de relief incredibile - un ţărm stăncos, inalt, cu lagune şi peşteri căutate de scufundătorii din lumea intreagă, de care nu mai beneficiază nici o altă ţară. Poate de aceea, romănii indrăgesc această insulă mică, pe căt de seducătoare, pe atăt de romantică...", a explicat Ciprian Enea, consultant Besttourism.ro. "Malta a ajuns in al şaptelea an de cursă charter pe Romănia, numărul turiştilor crescănd de la an la an. Din acest motiv, zburăm deja cu căte un charter de la Bucureşti şi de la Cluj, iar din august preconizăm să lansăm un al doilea charter din Bucureşti, ceea ce inseamnă că vom avea trei chartere săptamănal", a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenţiei de voiaj Malta Travel.


Tarife exotice

Un pachet turistic ce include şase nopţi cazare la hotelul Bella Vista, de patru stele, cu mic dejun, bonus supliment de cină, jacuzzi şi croaziera Grand Harbour, asistenţă turistică, transport cu avionul, transfer aeroport - ho-
tel - aeroport, costă 353 de euro de persoană, la agenţia Malta Travel. Acelaşi pachet, insă cu cazare la hotelul Vivaldi, de patru stele plus, costă 440 de euro de persoană. La agenţia Eximtur, un pachet asemănător costă 339 de euro de persoană - bonus cameră cu vedere la mare. Cei care vor cazare la hotelul Intercontinental de cinci stele trebuie să plătească 583 de euro de persoană. Bonusul constă in cameră cu garden-view şi excursia la Grand Harbour. Tarifele agenţiilor nu includ taxele de aeroport, in valoare de 64 de euro de persoană şi nici asigurarea medicală, in valoare de 20,5 lei de persoană.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie