x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Insula Soarelui este rodul iubirii

Insula Soarelui este rodul iubirii

de Elena Stan    |    10 Iun 2007   •   00:00
Insula Soarelui este rodul iubirii

Cea mai mare insulă din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos a devenit un centru regional important datorită poziţiei sale, a climatului şi a atracţiilor naturale. Pe insulă găsim, practic, trei oraşe: modern, antic şi medievalInsula este cunoscută sub denumirea de "Insula Soarelui", care a luat naştere din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.

Insula este cunoscută sub denumirea de "Insula Soarelui", care a luat naştere din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.

Cea mai mare insulă din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos a devenit un centru regional important datorită poziţiei sale, a climatului şi a atracţiilor naturale. Pe insulă găsim, practic, trei oraşe: modern, antic şi medieval. Oraşul antic a fost fondat in 408 i.Ch. şi este situat pe vărful colinei Monte Smith. Oraşul se măndreşte cu ruinele templelor lui Zeus, Atena şi Apollo, precum şi cu Stadionul vechi şi Teatrul. De asemenea, in Cetatea medievală poate fi văzut şi vizitat Castelul Marelui Maestru, Strada Cavalerilor Ioaniţi cu fostele hanuri construite pentru cavaleri. Oraşul medieval este inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Cruciaţi.

ATRACŢII. Dacă ajungeţi pe insulă, trebuie neapărat să vizitaţi Valea Fluturilor şi băile termale de la Kalithea. La 15 kilometri de insulă se găseşte o plajă superbă ce aparţine familiei cunoscutului actor Anthony Quinn şi este pusă la dispoziţia turiştilor. Filerimos, căndva Acropolul oraşului Ialisos, unde pe vărful muntelui se află o biserică construită de catolici in secolul al XV-lea şi preluată mai tărziu de ortodocşi. Aici se găseşte o cruce inaltă de 16 metri, cu scară interioară, pentru a putea urca şi observa panorama impresionantă a insulei.

PREŢURI. Un sejur de şapte zile pe una dintre insulele din Grecia costă intre 600 şi 800 de euro de persoană. Preţul include cazarea la hotel de patru sau cinci stele, in regim all-inclusive, transport cu avionul, taxe de aeroport, transferuri şi asistenţă ghid. Hotelurile au piscine, iar in apropiere au ieşire la Marea Egee. Pe malul mării nu se poate sta, deoarece nisipul lipseşte, iar in locul lui găsim pietre, insă sunt şezlonguri la discreţie.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie