Cunoscut încă de pe vremea lui Napoleon Bonaparte pentru efectele curative, Izvorul 24 din Băile Olăneşti a intrat de curând şi în circuitul turistic internaţional. Atracţia acestui reper o repreztintă nu neapărat efectul pe care îl are apa minerală de aici cât o face acoperişul său inedit. Astfel, Gara din Predeal şi Izvorul 24 sunt singurele clădiri din România care reprezintă şaua geometrică la nivelul construcţiei acoperişului.
Această formă arhitectonică este foarte dificil de construit, pentru că trebuie respectate cu precizie anumite coordonate matematice. "Mă încearcă o mândrie de câte ori merg în staţiune şi văd clădirea izvorului 24. Ştiu că în România, doar la gara din Predeal mai întâlnim asemenea arhitectonică, dar să nu uităm că Olăneştiul a fost prima. Are peste 70 de ani, şi este un monument de inginerie şi arhitectură. Lumea ar trebui să ştie ca o asemenea construcţie cere timp, răbdare şi inteligenţă. Precizia calculelor nu permite erori cu mai mult de o zecimală", explică arh. Ioan Cornea, citat de Agerpres.
Staţiunea Băile Olăneşti, care are peste 25 de izvoare minerale, se află la 18 de km de municipiul Râmnicu Vâlcea, într-un cadru natural deosebit şi poate fi recomandată ca destinaţie turistică în orice anotimp.
Citește pe Antena3.ro