x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Minunea din natură. Jacuzzi natural în mijlocul unei păduri din Transilvania

Minunea din natură. Jacuzzi natural în mijlocul unei păduri din Transilvania

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2024   •   22:00
Minunea din natură. Jacuzzi natural în mijlocul unei păduri din Transilvania
Sursa foto: observatornews.ro

Într-un loc din Transilvania există o cascadă care formează un adevărat spa natural.

Cascada Ciucaș se află la mai puțin de 50 de km de Cluj-Napoca. Turiştii sunt impresionaţi de jacuzzi-urile săpate în stâncă, de peisaje şi de răcoarea mult dorită în aceste zile caniculare.

Accesul spre cascadă se poate face doar pe jos iar din locul în care laşi maşina mai ai de mers aproximativ 200 de metri, pe marginea Vaii Hăşdate. Poteca nu este foarte lată, iar uneori, mai ales după zile ploioase, nivelul apei poate fi ridicat. Pe aceeaşi vale s-au format şi Cheile Turzii.

Modul în care apa a săpat în stânci de-a lungul vremii a format locuri perfecte pentru şezut, unele direct sub jetul cascadei.Este un pârâu de munte, astfle că apa este mai rece însă spre seară stâncile sunt deja înmcălzite de razele soarelui. 

Pârâul este unul de munte, aşa ca apa este puţin mai rece, dar dacă veniţi spre seară, când stâncile sunt deja încinse de soare, temperatura va fi ideală. Marius şi Andreea au ales să îşi petreacă duminica la acest spa natural. "E o zi foarte caldă şi am vrut să ne răcorim. Da şi după jacuzzi mai e şi un mini traseu unde sunt mai multe mini cascade, e foarte frumos", spune Marius. "E foarte liber şi de aia cred că am ales să venim că spre exemplu la Tarniţa toată lumea merge acolo şi e mai liniştit", explică Andreea, potrivit observatornews.ro.

În apropiere poţi vizita Cheile Turzii, Cheile Turenilor sau Salina Turda.

×
Subiecte în articol: pădure spa cascada ciucas canicula cluj