Construit la 2.300 m inaltime, in statiunea franceza de schi Val Thorens, "L’Oxalis" este considerat restaurantul cu stele Michelin aflat la cea mai mare altitudine din Europa. Bucatarii lui sunt adevarati magicieni ai gustului, pentru ca, de-a lungul anilor, au reusit sa convinga schiorii ca, la 2.300 m, se poate manca nu numai racleta si tartifleta, dar si un meniu care nu e cu nimic mai prejos de cel al restaurantelor gastronomice aflate... jos. Si n-a fost usor pentru gastronomii muntelui! Acolo, apa fierbe la 90 de grade, nu la 100, ca la ses, un ou in coaja necesita de doua ori mai mult timp pentru fierbere, iar vinul se invecheste intr-o luna cat altul intr-un an. Restaurantul a mai fost constrans sa experimenteze o paine speciala, care nu se usuca rapid, sa faca fata umiditatii scazute si sa experimenteze ambalaje care sa nu explodeze, din cauza presiunii crescute. Toate aceste eforturi n-au fost insa in zadar: in 2006 si in 2010, restaurantul a primit cate o stea Michelin.