x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Legenda Podului lui Dumnezeu, locul unde se întâmplă minuni

Legenda Podului lui Dumnezeu, locul unde se întâmplă minuni

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   20:30
Legenda Podului lui Dumnezeu, locul unde se întâmplă minuni
Sursa foto: Facebook

Într-un loc din Romînia se spune că ar avea loc minuni, motiv pentru care a fost numit Podul lui Dumnezeu. Aici ar fi avut loc o confruntare între diavol și Dumnezeu.

În apropiere de ”Podul lui Dumnezeu” se află o biserică, în memoria Sfântului Nicodim, care i-ar ajuta pe oamenii ce trec prin zonă. În pofida numeroaselor incidente între autovehicule sau chiar și atunci când un biciclist a căzut de pe pod, nu au fost victime.

Locul se află în comuna Ponoarele, din județul Mehedinți. O stâncă masivă și a devenit al treilea pod din lume care s-a format pe cale naturală. Este și al doilea pod ca mărime din Europa.

În Franța și în SUA mai există poduri naturale dar nu sunt deschise traficului rutier. Stânca masivă arată ca o arcadă uriașă din piatră și nu a avut nevoie de reparații până acum.

Peste arcadă trece drumul Baia de Aramă-Drobeta Turnu Severin. Măsoară 30 de metri lungime, 13 metri înălțime și alți 22 de metri în lățime. La deschidere s-au mai identificat alți 9 metri, iar cercetătorii cred că a apărut ca urmare a răsturnării zidului superior al unei peșteri.

Legenda spune că  stânca a fost formată de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Sfântul Nicodim să treacă spre Tismana, după ce a fost alungat de oamenii din comuna Ponoarele. O parte a legendei  ar fi reală. În anul 1370, călugărul era în căutarea unei cascade care i s-a arătat în vis iar deasupra ei i s-ar fi indicat să ridice o mănăstire.

Sfântul Nicodim s-a oprit în drumul său, în comuna Ponoarele, unde izvorăște acest pârâu. Într-o zi, însă, două familii bogate l-au alungat, pe motiv că le-ar fi furat găinile din curte. Nicodim s-a îndreptat către Tismana, unde a ridicat lăcașul sfânt.

Înainte de a pleca din comuna Ponoarele ar fi blestemat apa de aici să nu aibă niciodată pești, să se zbuciume și să fie înghițită de pământ. Nici astăzi nu se află nicio vietate subacvatică.

Legenda mai spune că lui Dumnezeu i s-ar fi făcut milă de oamenii care nu puteau traversa Valea Pragului și a decis să-l alunge pe diavolul care stătea în peștera de sub pod. Când acesta a fugit, tavanul locului ar fi căzut. Se mai spune și că la ieșire cel rău s-ar fi agățat cu ghearele de stâncile din Dealul Peșterii, iar o stâncă încă ar mai avea urmele, potrivit ziarulring.ro.

×