x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Lufthansa anulează 800 de zboruri din cauza grevei piloților

Lufthansa anulează 800 de zboruri din cauza grevei piloților

01 Sep 2022   •   14:27
Lufthansa anulează 800 de zboruri din cauza grevei piloților

Compania germană Lufthansa a anunțat că va fi nevoită să anuleze 800 de zboruri, vineri, afectând probabil 130.000 de pasageri, după ce sindicatul piloților a anunțat o grevă de o zi, relatează Reuters.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a declarat miercuri târziu că negocierile salariale au eșuat și că piloții Lufthansa vor organiza o grevă de 24 de ore începând de joi, imediat după miezul nopții, afectând atât serviciile de pasageri, cât și cele de marfă.

Lufthansa a precizat că anularea zborurilor va afecta aeroporturile din Frankfurt și Munchen, adăugând că mai multe zboruri vor trebui să fie anulate și joi.

VC cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru cei peste 5.000 de piloți și compensații automate pentru inflație după aceea.

"Sperăm să ne întoarcem la negocieri cât mai curând posibil", a declarat joi un purtător de cuvânt al Lufthansa. "Cu toate acestea, nu putem suporta creșterile de costuri asociate cu cererile VC", a adăugat el.

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară și au provocat cozi de ore pe marile aeroporturi, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele COVID-19.

Lufthansa s-a confruntat deja în acest an cu greve ale angajaților din domeniul securității și ale personalului de la sol din cauza salariilor.

Compania aeriană a declarat că face tot posibilul pentru a minimiza efectele grevei piloților de vineri, dar nu poate exclude anularea sau întârzieri în unele cazuri în weekend.

Acțiunile companiei aeriene au scăzut cu 3,5% la ora 0930 GMT.

Michael Niggemann, membru al consiliului de administrație al Lufthansa responsabil pentru resurse umane, a declarat că greva este de neînțeles și a apărat oferta "foarte bună și echilibrată din punct de vedere social" a companiei aeriene.

Lufthansa a oferit un total de 900 de euro în plus la salariul de bază pe lună, în două etape pe o perioadă de 18 luni.

De asemenea, joi, biroul german pentru carteluri a interzis Lufthansa să încheie până la noi ordine acordurile de cooperare pe termen lung cu compania aeriană charter Condor, afirmând că transportatorul național împiedică Condor să o concureze pe distanțe lungi.

×
Subiecte în articol: lufthansa