x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii O vacanță în Turcia îți va aduce "comorile" Rivierei turcești în "bagajul" amintirilor de preț!

O vacanță în Turcia îți va aduce "comorile" Rivierei turcești în "bagajul" amintirilor de preț!

11 Iul 2023   •   16:16
O vacanță în Turcia îți va aduce "comorile" Rivierei turcești în "bagajul" amintirilor de preț!

O vacanță în Turcia este un adevărat regal pentru simțuri și un prilej excelent de a te conecta la splendorile și bogățiile Rivierei Turcești. Această zonă este renumită pentru mixul impresionant de peisaje spectaculoase, istorie și cultură. Fie că îți dorești să te relaxezi pe plajă, fie că vrei să descoperi siturile arheologice antice, această regiune îți va răsplăti curiozitatea și pofta de aventură, cu comori neprețuite, care vor rămâne pentru totdeauna în "bagajul" tău de amintiri.

Riviera Turcească cuprinde destinații celebre, precum Antalya, Bodrum, Izmir, Kusadasi și Didim, fiecare oferind o experiență unică și atrăgând anual milioane de vizitatori din toate colțurile lumii. Iată câteva dintre "nestematele" ascunse în "scrinul" acestor locații!

 

Antalya

 

Antalya sau Perla Mediteranei, așa cum mai este denumită, este o destinație turistică de top din Turcia, recunoscută pentru frumusețea naturii și bogăția patrimoniului istoric. Odată ce ai ajuns aici, nu trebuie să ratezi vizitarea orașului vechi, Kaleiçi, care adăpostește o serie de obiective turistice absolut fascinante: Portul Vechi, cu bărcile de pescuit tradiționale, Poarta Hadrian, Turnul cu Ceas, care oferă o panoramă superbă asupra orașului, și Muzeul de Arheologie, cu ale sale colecții impresionante de artefacte antice. Alături de acestea, plajele premiate cu Steag Albastru, hotelurile luxoase și serviciile ireproșabile vor face, fără nicio îndoială, ca pachetul de vacanta Turcia să fie unul care îți va depăși orice așteptare.

 

Bodrum

 

Bodrum este o zonă faimoasă pentru plajele însorite, viața de noapte vibrantă și atmosfera boemă. Una dintre principalele atracții ale sale este Castelul Bodrum, construit pe ruinele vechiului Mausoleu din Halicarnas. Acesta găzduiește în prezent Muzeul de Arheologie Submarină, unic în lume, unde poți explora epave antice și obiecte valoroase recuperate din adâncurile mării. Pentru a te bucura la superlativ de o vacanță în Turcia de vis, plajele Gumbet și Bitez sunt ideale, iar, dacă te pasionează yachting-ul, ambarcațiunile de închiriat îți pot oferi o plimbare încântătoare pe Marea Egee.

 

Izmir

 

Izmir, unul dintre cele mai mari orașe ale Turciei, te va surprinde cu farmecul său autentic și istoria bogată. O vizită în Izmir nu poate să nu includă explorarea Cetății Kadifekale, situată pe o colină înaltă, de unde poți admira orașul, și o plimbare cu parfum oriental, în Bazarul Kemeraltı, cu străzile sale animate și magazinele tradiționale. În plus, merită să vizitezi și Agora Romană, un sit arheologic remarcabil, care adăpostește ruinele vechiului oraș roman Smyrna.

 

Kusadasi

 

Kusadasi, cu plaje fabuloase și atmosferă serenă, este o destinație de vacanță în Turcia foarte populară. Printre cele mai faimoase obiective de vizitat, se numără situl arheologic Efes, o cetate antică bine conservată, cunoscută pentru Biblioteca lui Celsius, Teatrul Mare și Templul lui Artemis, una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. Pentru o experiență magică, plaja Ladies Beach este locul ideal pentru a te bucura de soare și de ape cristaline.

 

Didim

 

Didim este renumită pentru ruinele Templului lui Apollo. Aici, poți explora acest sit arheologic, descoperindu-i povestea și frumusețea. Pentru înot și sporturi nautice, nu trebuie să ratezi plajele magnifice din Didim, precum Altinkum Beach.

 

De la plaje idilice și ape turcoaz la istorie, cultură și gastronomie, o vacanță în Turcia are toate ingredientele pentru un sejur senzațional. Așadar, îmbarcă-te în această călătorie magică și lasă-te fermecat de comorile sale!

×