x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Optimism românesc pe malul Pacificului

Optimism românesc pe malul Pacificului

de Cornel Tăbăcaru     |    01 Iul 2022   •   08:40

Dragii mei cititori cu Jurnalul sub braț, Voiam să călătorim azi, dar m-am hotărât să vă scriu, de fapt, o scrisoare deschisă. O scrisoare către români!

 

După apariția articolului de vinerea trecută, am primit sute de mesaje. Asta m-a determinat să acord un interviu, cu aceeași abordare, postului de televiziune Antena 3. Alte sute de mesaje. Pentru că interviul a fost postat pe Facebook, a adunat în două zile aproape 250.000 de vizualizări. Asta spune multe.

Sigur, americanii sunt speriați de efectele crizei care bântuie planeta. Sigur că ei nu concep ca un litru de benzină să crească într-un an de la 1 $ la 2 $. Nu pot să conceapă scumpirile din magazine. Nu pot concepe multe efecte ale acestei crize. Dar noi, românii?. Noi ce să mai zicem. Dacă ei, la veniturile lor, considera un litru de benzină ca fiind foarte scump la 2 $, noi, românii, cum considerăm, la veniturile noastre, un litru de benzină la 1,6 $! Realitatea este că românul este călit în vremuri grele pentru vremuri grele. Ei nu. Sigur că nu ne-am dorit să fim căliți în așa ceva, dar asta este istoria noastră. Mă face să fiu încrezător faptul ca noi, românii, ne-am „descurcat” în cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Cum credeți că un american va concepe să cumpere un litru de ulei sau un kilogram de zahăr la rație? Sau să cumpere pâinea pe cartelă. În mintea lui nu încape așa ceva. Noi am trecut prin asta. Sigur că nu vrem să mai trecem, dar ne-a rămas în genă puterea de a depăși greutăți de felul ăsta. Așa suntem noi, românii. Ăsta este motivul pentru care 5 milioane de români și-au putut croi o viață mai bună în Europa Unită. Ăsta este motivul pentru care un milion de români trăiesc mai bine decât americanii „get beget”, în America. Pentru că au această putere în ei. Sunt român și trăiesc prin Nord America de mai bine de 32 de ani. Nu m-am ferit niciodată să spun că sunt român și asta le-am cerut și copiilor mei. Galeria fiicei mele se numește Catinca Tabacaru Gallery. Firma celeilalte fiice se numește Tabacaruswim. Nu maimuțăreli de firme cu nume străinești, cum sunt în România, de nu înțelege omul nimic. Și la reconstituirea călătoriei celebrului vas Titanic a fost un român. Punct. 

Dragii mei cu Jurnalul sub braț, trecem noi și peste asta. Românii au credință în Dumnezeu și frică de Dumnezeu. Asta ne face și mai puternici. Nu, nu vom mânca pâine pe cartela și da, ne vom duce la munte cu mașina și când va fi 10 lei litrul de benzină. Pentru că așa suntem noi, românii. Așa să știe Mai-Marii Planetei Pământ, că este greu să te pui cu noi. Sigur, te poți pune… dar rămâi cu pusul!

Hai, Trăiască România !

Doamne ajută și să ne vedem vinerea viitoare sănătoși și în bună pace, cu Jurnalul sub braț. 

×