x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Perla litoralului românesc a ajuns în paragină: "Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea"

Perla litoralului românesc a ajuns în paragină: "Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea"

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   20:45
Perla litoralului românesc a ajuns în paragină: "Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea"

Autorităţile din Constanţa caută un logo de promovare pentru Mamaia, în timp ce principalele atracții turistice au ajuns în paragină.

Teatrul de vară a devenit o groapă de gunoi, iar o parte din Delfinariu este început şi neterminat. În locul unui bazin modern pentru delfini se află o groapă uriaşă, săpată de 4 ani în curtea Delfinariului.

Proiectul de 5 milioane de euro, finanţat aproape trei sferturi cu bani europeni, a fost reziliat. Firma care a câștigat licitația nu şi-a îndeplinit obligaţiile, iar fondurile au fost pierdute.

E făcută doar fundaţia, mai trebuie doar nişte sprijiniri de maluri care trebuiesc făcute de jur împrejur şi efectiv scoasă apă dinăuntru şi construit bazinul, spune Ionuţ Nache, director Delfinariu.

 Am avut trei încercări eşuate. Şi au eşuat din cauză că nu s-a depus nicio ofertă. Pentru asta nu am nicio explicaţie. Eu sunt sigur că ar fi putut firme în piaţă care ar realiza aceste lucrări. Nimeni nu a vrut să contracteze aceste lucrări, nu ştiu din ce motiv, afirmă Petre Enciu, vicepresedinte CJC.

Nu m-am întâlnit cu această situaţie în toată cariera mea de peste 20 de ani. Această lucrare este o lucrare de nişă şi normal că le este teamă, explică Razvan Niculescu, proiectant Delfinariu.

Situaţia afectează imaginea Constanţei, turiştii şi delfinii.

Pe ei i-ar ajuta foarte mult să mai aibă un bazin pentru că joaca şi convieţuirea o să fie mult mai bune. În plus, ei sunt 6 în bazinul pe care îl vedeţi, spune Alexandru Mazilu, instructor delfini.

În plus, teatrul de vară arată ca o clădire abandonată de la Cernobîl. De 12 ani nu a mai avut loc niciun spectacol. Locul este acum o groapă de gunoi. Consiliul Judeţean Constanţa a alocat în urmă cu un an peste 15 milioane de lei pentru renovare clădirii. Însă nimic nu s-a schimbat.

Primăria Constanţei NU a participat la cel mai mare târg de turism din România

Primăria caută un logo de staţiune pentru Mamaia, după scandalul din 2023, când autorităţile au plătit 800 de euro pentru un simbol care s-a dovedit un plagiat. Acum sunt pe listă 11 propuneri, printre care valuri, soarele şi luna.

Câştigătorul va primi 5.000 de euro, dar localnicii din Constanţa care au văzut propunerile se îndoiesc că sunt bani bine cheltuiţi.

Ocupată să găsească logo de staţiune, primăria Constanţei a ratat, însă, participarea la cel mai mare târg de turism din România, care a avut loc la Bucureşti.

Faptul că nu am fost în stare să particepe la târg este jenant pentru Constanța, ca destinație. Prezența la aceste târguri ne aduc creşteri pe litoral şi încasări la bugetul loc, spune Cristian Bărhăleacu, expert în turism.

Însă turiștii continuă să vină în fiecare vară la Mamaia. 450.000 de oameni și-au petrecut vacanța în stațiune. Însă numărul lor este înscădere, comparativ cu 2019, când au fost peste 1 milion de persoane doar în vârf de sezon, potrivit observatornews.ro.

 

×
Subiecte în articol: litoral statiune paragina