x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ponturi de călătorii. Comportamentul în avion

Ponturi de călătorii. Comportamentul în avion

25 Ian 2016   •   22:25
Ponturi de călătorii. Comportamentul în avion
Sursa foto: ViktorCap/Getty Images/iStockphoto

Călătoria cu avionul poate fi o experienţă obositoare şi chiar stresantă pentru mulţi. Însă, dacă ţineţi cont de câteva reguli de conduită, zborul se poate transforma într-o experienţă plăcută.

Dacă nu aveţi bilet la business class, gândiţi-vă în primul rând la spaţiu. Pasagerii din margine sau de la geam au mai multe opţiuni pentru a se rezema sau pentru a se întinde. Prin urmare, cei din mijloc trebuie să poată folosi cotierele pentru a se relaxa, deoarece spaţiul de sprijin este mult mai limitat aici.

Apoi, în cazul unor zboruri lungi, trebuie să ştiţi că este indicat să vă ridicaţi la perioade regulate. Însă trebuie să fiţi atenţi la mişcarea de pe culoar. Nu vă ridicaţi atunci când stewardesa vine cu căruţul pe culoar sau înainte de a fi colectate tăvile de meniu goale.

Încercaţi pe cât posibil să nu vă deranjaţi vecinii. Nu ocupaţi tot spaţiul destinat bagajelor de mână. Dacă aveţi multe bagaje, aşezaţi-le cu atenţie în compartimentul superior sau păstraţi unul dintre bagaje la picioare, sub scaunul din faţă.

Când călătoriţi cu avionul, încercaţi să nu vă daţi cu prea mult parfum pentru a nu-i deranja pe cei de lângă dumneavoastră. Şi, nu în ultimul rând, respectaţi personalul de la bordul aeronavei. Lipsa de politeţe poate atrage probleme, întârzieri şi tot felul de situaţii neplăcute.
 

×
Subiecte în articol: avion calatorii avion