x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PONTURI. În vacanță, cu metroul

PONTURI. În vacanță, cu metroul

29 Sep 2015   •   10:38
PONTURI. În vacanță, cu metroul

Pentru a vă putea mișca repede în marile orașe ale lumii, metroul este cea mai la îndemână variantă. Capitale precum Londra, Paris sau New York sunt împânzite de statii de metrou și oriunde vreți să ajungeți, o puteți face rapid. Însă, înainte de a pleca în vacanță este bine să vă documentați pentru a afla informații complete despre costul biletelor, abonamente, trasee și stații.

Cel mai indicat este să faceți rost de harta metroului din respectivul oraș. Există însă câteva reguli nescrise, care se aplică cam peste tot în lume. Pentru a scapa de aglomerație, evitați orele de vârf.

În unele metrouri se fac anunțuri publice în toate stațiile, legate de eventualele accidente, traffic-jam-uri, lucrări, etc. De asemenea, evitați să călătoriți noaptea dacă nu sunteți familiarizați cu locurile.

Nu călătoriți cu multe bagaje! Vă va fi incomod să urcați și să coborâți scările, și mai mult, ați putea deveni ținte pentru hoți. În orice caz, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate, poate induce în eroare și chiar poate fi considerat obiect periculos.

×