x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PONTURI. Prevenirea răului de mare

PONTURI. Prevenirea răului de mare

23 Mar 2016   •   21:05
PONTURI. Prevenirea răului de mare
Sursa foto: Steve Mason/Getty Images

O vacanță demult dorită sau așteptată, pe un vas de croazieră, de exemplu, se poate transforma într-un coșmar dacă senzația de rău de mare nu este controlată. Iată câteva sfaturi pentru a vă controla această stare.

În primul rând, fiți mereu ocupați și concentrați pe ceea ce faceți. Încearcați să stați pe punte în aer proaspăt și evitați să fiți preocupați de mişcarea ambarcațiunii.

Când sunteți pe punte, priviți mai mult înainte decât în lateral. Creierul trebuie să se adapteze la noul mediu instabil, astfel, privind înainte, orizontul va acționa ca un punct de referință. La cel mai mic disconfort provocat de mișcare, este bine să evitați coborarea sub punte. Hidratați-vă!

Chiar și o deshidratare parțială scade rezistența organismului la factorii de stres cauzați de plimbarea pe apă. Nu mâncati alimente grase sau acide cu câteva ore înainte de călătorie.

Este indicat să consumați alimente uscate. Evitați alcoolul cât mai mult posibil. Alcoolul tinde să deshidrateze corpul și să accentueze o stare de oboseală. Pentru răul de mare există remedii naturiste, dar și medicamente specifice însă este recomandat să gândiți pozitiv și să vă bucurați de fiecare clipă a vacanței. 

×