x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Povesti cu pirati si comori ascunse in Zakynthos

Povesti cu pirati si comori ascunse in Zakynthos

30 Apr 2013   •   13:00
Povesti cu pirati si comori ascunse in Zakynthos

Zakynthos, insula plina de frumuseti ascunse, te asteapta sa le descoperi una cate una, stiind ca ai sa te indragostesti de ele si ai sa revii an de an.

Zakynthos sau Zante, cum o alinta localnicii, plina de verdeata, cu clima blanda, mediteraneana, cu plaje aurii, apa de smarald si tarmuri stancoase, este un colt de Paradis. Pe langa plajele intinse, din zona statiunilor, sunt o multime de golfulete accesibile doar de pe mare, in care te poti bucura de soare fara sa fii deranjat.

Un loc greu accesibil, dar extrem de cautat de mii de turisti, este plaja Navagio, sau plaja cu epava. Nu poti ajunge aici decat cu vaporasul sau cu barca, dar merita efortul. Stancile foarte inalte care o inconjoara creaza o priveliste extraordinara, ai senzatia ca pasesti intr-o catedrala. Pe plaja zace parasita epava unui vas  care a esuat acum vreo patruzeci de ani. Legenda spune ca nava apartinea contrabandistilor mafioti, dar gurile rele zic ca a fost doar o metoda de marketing a ministerului de turism, pentru a atrage cat mai multi turisti. Ca sa poti ajunge aici inchiriaza un taxi boat din orasul Zante, din Alykes, Agios Nikolaus sau Vromi. Ca sa eviti aglomeratia din jurul pranzului, mergi dimineata devreme sau dupa ora 4 dupa-amiaza.
Dupa ce ai admirat plaja cu nisp alb  si ai facut o baie in apa de un albastru incredibil, fa cateva fotografii langa epava de aici!

O alta atractie a insulei sunt Pesterile Albastre. Numele vine de la incredibila culoare a apei, datorata refractiei luminii. Cel mai bun moment al zilei ca sa vizitezi pesterile este la amiaza. Ca sa ajungi la faimoasele pesteri trebuie sa mergi pana la farul de la Capul Skinari. Ai sa vezi niste mori de vant frumoase, apoi niste trepte. Cobori si in apropiere este un loc de unde poti inchiria barci sau un vaporas.
Daca ai inchiriat barcute dotate cu o carena de sticla, poti admira adancul marii fara sa fii nevoit sa faci scufundari. Fa o baie si-ai sa vezi incredibilul fenomen de iluzie optica: vei vedea cum corpul tau capata culoarea albastra. Daca esti amator de  scufundari sau snorkeling, vei avea ocazia de a te bucura de peisaje subacvatice uimitoare.
De Catalina Alberti

Oferta sejur Zakynthos
Hotel Danny 3* - de la 280 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Zakynthos