x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Preferințele românilor pentru vacanța de 1 Decembrie

Preferințele românilor pentru vacanța de 1 Decembrie

25 Noi 2021   •   16:45
Preferințele românilor pentru vacanța de 1 Decembrie

Destinațiile de vacanță ale românilor în timpul minivacanței de 1 Decembrie sunt localitățile de pe Valea Prahovei, marile orașe și stațiunile balneoclimaterice, potrivit studiului Travelminit.ro,

Cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, stațiunile montane și marile orașe fiind destinațiile cu cele mai multe rezervări în această minivacanță.

Totodată, cele mai căutate destinații pentru această minivacanță sunt Brașovul (16% dintre rezervări), stațiunile montane de pe Valea Prahovei (13% dintre rezervări), destinațiile balneoclimaterice, cum sunt Sovata, Băile Felix sau Băile Tușnad (10% dintre rezervări). Spre deosebire de 2020, când românii nu s-au mai putut bucura de atât de multe city-break-uri în țară, un procent foarte mare din numărul total al rezervărilor este acoperit acum și de marile orașe (31%), precum Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Sibiu. În plus, multe dintre ele au și o mare însemnătate istorică și au anunțat deja organizarea unor ceremonii festive dedicate Zilei Naționale, dar și deschiderea târgurilor de Crăciun, ceea ce înseamnă că turiștii vor putea participa la aceste evenimente în condițiile impuse de lege.

Pe platformă au fost înregistrate cele mai multe rezervări pentru hoteluri (37%), urmate de rezervările pentru pensiuni (36%) și apartamente (10%). Restul listei este ocupat de unități de cazare precum case de vacanță, vile, moteluri etc.

De asemenea, în comparație cu anii trecuți, 2019 și 2020, raportul relevă și o creștere a numărului de nopți rezervate în timpul minivacanței de 1 Decembrie. Dacă până acum turiștii obișnuiau să rezerve, în medie, sejururi de două nopți, de această dată aceștia au rezervat minimum 3 nopți, semn că puntea făcută între weekend și zilele libere legale a oferit un stimul important turismului intern.

Prețurile la cazare sunt mai mari în 2021 față de 2020, însă acest lucru era de așteptat, în contextul scumpirilor recente și în condițiile în care, anul trecut, industria turismului s-a confruntat cu perioadele de pauză ca urmare a restricțiilor, notează realizatorii studiului.

Astfel, pentru minivacanța de Ziua Națională, prețul unui sejur pentru doi adulți, două nopți, este de 602 lei, cu 17% mai mare decât tarifele medii din 2020. Pentru un sejur pentru doi adulți și doi copii, timp de două nopți, prețul mediu este de 838 de lei, cu 64% mai mare decât în 2020, dar și cu 11% mai mic decât în 2019, un an în care turismul intern a mers foarte bine, fără să fie afectat de situația pandemică. Nu în ultimul rând, prețul unui sejur pentru doi adulți și doi copii, timp de trei nopți, este de 1.376 lei, cu 17% mai mare decât în 2020.

Turiștii încă mai pot achiziționa cazări cu voucherele de vacanță pe care nu le-au utilizat în 2019 și 2020, valabilitatea lor fiind prelungită până în prezent.

„Ne bucurăm că avem un sezon bun pentru turismul intern, cu un număr mare de rezervări la cazări din toată România pentru această minivacanță de 1 Decembrie, o dovadă în plus a faptului că turiștii noștri își doresc să călătorească și să se bucure de experiențe faine în țară. Bineînțeles, anul acesta, succesul se datorează și acestui weekend prelungit, cu 5 zile libere consecutive, un avantaj semnificativ pentru planurile de vacanță ale românilor. Aceștia își vor petrece zilele libere preponderent în destinații cu tradiție pentru acest sezon, Valea Prahovei și Brașov, iar noi ne bucurăm să le putem oferi o varietate de pachete și oferte de cazare în toate regiunile țării”, spune Timea Ambrus, manager operațional Travelminit.ro.

 

×
Subiecte în articol: 1 decembrie