x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Principalele atracții ale Sighișoarei: ce poți vizita într-o singură zi

Principalele atracții ale Sighișoarei: ce poți vizita într-o singură zi

06 Apr 2023   •   14:50
Principalele atracții ale Sighișoarei: ce poți vizita într-o singură zi

Sighișoara (sau cetatea Mureșului, așa cum mai este denumită) este una dintre cele mai bine conservate cetăți locuite din Europa, iar într-o excursie de o zi poți descoperi aici mai multe decât ți-ai putea imagina. Istoria fascinantă a cetății, cultura sașilor transilvăneni, arhitectura deosebită, biserici cu turnuri impresionante, vechi de secole, toate acestea se îmbină pline de farmec oferind un spectacol deosebit.

De ce să vizitezi Sighișoara?

Există nenumărate motive pentru care acest oraș-cetate ar putea deveni atracția turistică de top. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO cu străzi pietruite, cu clădiri colorate care păstrează încă vie legătura cu istoria. Piața Cetății, Turnul cu Ceas, Biserica Mănăstirii, Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cojocarilor și Turnul Măcelarilor, Scara Școlarilor sau Biserica și școala din deal sunt câteva dintre principalele Atractii Turistice din Sighisoara.

O singură zi în Sighișoara îți va permite să descoperi multe lucruri și locuri, să explorezi cu ușurință întreaga cetate pe jos și să te bucuri de bogăția culturală și istorică a acestui loc.

Casa Breslelor, un loc plin de istorie și meșteșug

 

În Casa Breslelor vei avea ocazia de a descoperi expoziții impresionante ale unor mașinării, unelte și echipamente săsești utilizate acum peste 100 de ani în zona Sighișoarei. Fiecare turist care trece pragul Casei Breslelor poate admira nu mai puțin de 1500 de astfel de obiecte care poartă cu sine istoria sașilor, a maghiarilor și a românilor din Transilvania.

O vizită în acest loc îți va lămuri mai multe aspecte: de la denumirea pe care o poartă la poveștile care stau în spatele realizării și utilizării obiectelor expuse.

Casa Armelor și Hărților, istoria văzută altfel

Și în acest loc vei regăsi istoria la ea acasă, pentru că în Casa Armelor si Hartilor din Sighișoara vei regăsi o impresionantă colecție de carte veche, hărți, desene sau litografii, dar și de arme sau piese de numismatică. Cele peste 500 de hărți și alte exponate din Casa Hărților, alături de cele peste 200 de arme cu tăiș și piesele originale de armament de până în secolul XX, prima monedă românească și de multe alte piese numismatice îți vor permite să descoperi o istorie autentică.

Bisericile din Cetate și din Orașul de Jos

Dacă bisericile prezintă o atracție și pentru tine, Sighișoara este locul în care vei dori, cu siguranță, să ajungi. Într-o excursie de o zi în acest oraș poți descoperi Biserica Sfânta Treime, Biserica Mănăstirii și Catedrala Sfântului Iosif, fiecare dintre acestea îmbinând stiluri arhitecturale unice: stilul arhitectural neo-bizantin al Bisericii Sfânta Treime, stilul arhitectural gotic cu interior baroc al Bisericii Mănăstirii, respectiv stilul arhitectural gotic și neoroman al Catedralei Sfântului Iosif.

Cetatea de Sus la care ajungi prin Scara Acoperită sau Scara Școlarilor

Construită în 1642, Scara Școlarilor le permitea elevilor să ajungă la școală și la biserica din vârful dealului, motiv pentru care este și cunoscută sub această denumire până astăzi. După urcarea celor 176 de trepte, vei descoperi Biserica din Deal, construită pe cel mai înalt punct al Dealului Cetății în secolul al XIII-lea.

Dacă tot consideri că nu ai pe listă suficiente atracții turistice pentru a planifica o vizită în Sighișoara, poate te convinge imaginea colorată și plină de farmec a întregii cetăți. Poți, pur și simplu, să o iei la pas pe aceste străzi pavate pentru a admira casele într-o varietate impresionantă de culori, cu ferestre și uși la fel de colorate. Mozaicul viu ți se așterne în fața ochilor creând acele cadre perfecte pentru fotografii de neuitat. 

×