x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Relaxare cu terapii și ritualuri străvechi

Relaxare cu terapii și ritualuri străvechi

de Oana Portase    |    09 Mai 2015   •   09:01
Relaxare cu terapii și ritualuri străvechi

Weekend-ul înseamnă relaxare şi este prilejul perfect să scăpăm de grijile de zi cu zi. Un răsfăţ la SPA ne poate încărca bateriile pentru un nou început de săptămână, iar evadarea la un centru wellness se poate îmbina perfect cu o vacanţă.

Cum alegi sauna care ți se potrivește
Ritualul de a merge la saună datează încă din anchititate și a pornit de la obice-iurile de îmbăiere ale grecilor și romanilor. Se spune că popoarele migratoare din Mongolia au construit primele saune pe teritoriul de astăzi al Finlandei. De atunci, saunele au tot evoluat.

Nu suportăm cu toții temperaturile ridi¬cate ale unei saune, așa că e mai bine să știm la ce să ne așteptăm înainte să alegem un tip de saună.
Sauna uscată sau finlandeză este o încăpere foarte încălzită. Aici, temperatu¬rile variază între 80-90 grade Celsius și pot ajunge până la 100 de grade Celsius. În schimb, hamamul este sauna cu cel mai mare grad de umiditate, unde temperatura ajunge la 40 de grade, iar umiditatea este de 100%.

Persoanele care nu suportă căldura pot opta pentru sauna cu infraroșu sau o saună cu sare, unde temperaturile variază între 30 și 65 de grade Celsius. O altă opțiune este aroma sauna, cu temperaturi de până la 55 de grade.

De la cald, la rece

După o terapie caldă în saună, temperatura corpului trebuie adusă la normal, iar centrele SPA oferă pentru acest lucru zone speciale: piscine cu apă rece, fântână cu gheață sau cabine cu zăpadă.

Ritualuri balineze pentru revitalizare
Un astfel de ritual te pune pe picioare după o săptămână grea de muncă, iar balinezii sunt printre cei care cunosc cel mai bine arta masa¬jului.
Ritualul balinez are cinci etape:
❶ Gomajul – corpul este masat și exfoliat cu un produs ce conține petale de alge și sare de mare
❷ Baia senzorială – un duș blând, care îndepărtează exfoliantul
❸ Masajul balinez
❹ Împachetarea cu alge
❺ Tratamentul facial

Ritualuri japoneze
- Arta trezitului în tihnă
După ce sună alarma, mai stați în pat două minute și lăsați-vă gândul să zboare către un loc frumos.
- Masajul facial
Masați-vă fața timp de câteva minute pentru a îmbunătăți irigarea sangvină, iar pielea devine, în timp, mai elastică.

- Seara e timpul pentru un ceai
După o zi agitată, un ceai din plante este forma perfectă de relaxare și o bună pregătire pentru un somn liniștit.


Un inedit centru SPA poate fi găsit în inima Transil¬vaniei. Lângă Cluj-Napoca, pe un teren de 40 de hectare se întinde impre¬sionantul resort SunGarden Golf&SPA.
Doar zona de relaxare are 500 mp şi cele mai impre¬sionante saune din Europa: o saună fierbinte finlan¬deză, bio sauna purifica¬toare, un hamam, sauna sărată şi aroma sauna din lemn de cedru.

La malul mării, în Eforie Nord, Ana Aslan Health SPA oferă terapii anti-stres și străvechi ritualuri de rela-xare. Centrul de la Marea Neagră este și o renumită bază de tratament și recu¬perare. Pachetele includ programul de tratament, un loc în cameră dublă, mic dejun.
Prețurile diferă în funcție de trata-mentele dorite.

Un inedit Pachet Cultural oferă cei de la Lux Garden din Azuga. Acesta include cazare în cameră dublă standard, mic dejun, o cină în prima seară, acces la SPA, Internet și transport la Opera din Brașov. Pachetul este valabil până în iunie 2015, de vineri până duminică.
 

×