Situat la doar 65 km depărtare de Iaşi, pe drumul E 583 care leagă capitala Moldovei de Roman, castelul familiei Sturza de la Miclăuşeni, se deschide, la sfârşitul acestui an, pentru a primi oaspeţii dornici să petreacă într-un loc marcat de patina timpului sărbătorile de iarnă: Crăciunul, Anul Nou şi Sf. Vasile.
Trecut de apropae 10 ani în proprietatea Patriarhiei Române, castelul a fost renovat şi adaptat cerinţelor moderne ale ospitalităţii religioase şi laice. Construit pe un domeniu de 30 de hectare, într-o pădure-rezervaţie dendrologică, Miclăuşeniul sturzeştilor e la fel de misterios, azi, ca acum două secole. Săli înalte, pictate flamboaiant, cornişe savant îmbinate la colţuri şi deschizături traforate în zidărie după tehnica goticului târziu - toate ne fac să ne simţim participanţi la viaţa nobiliară a iluştrilor ocupanţi de altădată. În afara castelului şi a dependinţelor sale, pe domeniu mai există o mânăstire de maici, o biserică şi casele de oaspeţi.
Provitur - Fundaţia Mitropoliei Moldovei pentru Promovarea şi Valorizarea Identităţii Turistice a României vă propune să îmbinaţi, şi la sfârşit de an, turismul religios cu cel laic. Aşadar, dacă nu v-aţi propus un Crăciun şi un Revelion cu bani mulţi, sunteţi calificaţi pentru a lua în considerare petrecerea sărbătorilor la Castelul Miclăuşeni. Este vorba, mai întâi, despre Crăciun. Pachetul se intitulează "Crăciun la Castel" şi vă propune 3 nopţi de cazare în perioada 24-27 decembrie, masă în regim de pensiune completă, masă festivă de Crăciun, posibilitatea de a participa la slujba de Crăciun la biserica din incinta proprietăţii. Pentru Anul Nou, pachetul "Revelion la Castel" conţine 3 nopţi de cazare în perioada 30 decembrie-2 ianuarie, masă în regim de pensiune completă, masă festivă de Anul Nou, posibilitatea de a participa la slujba de Anul Nou.
Preţul celor două pachete, de persoană, este de 349 şi 399 lei - pentru primul şi de 425 şi 474 de lei - pentru al doilea, în funcţie de confortul camerelor.