x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Roata norocului, la Singapore

Roata norocului, la Singapore

de Tudor Cires    |    03 Mai 2010   •   00:00
Roata norocului, la Singapore

Singapore - insulă, stat şi oraş în Asia de Sud-Est, al cărui nume, tradus din sanscrită, înseamnă "oraşul leului" - n-a cunoscut niciodată lei, ci numai tigri, cu toate că  simbolistica e continuată, azi, de logo-ul  capitalei, care reprezintă un animal fantastic, jumătate leu-jumătate peşte, zis şi "merlion".

Dincolo de a vă face o simplă descriere geografică, încercăm să vă provocăm să descoperiţi o ţară exotică - Singapore - unde puteţi ajunge şi prin excursii organizate de agenţii româneşti de turism. Comparativ cu Malaysia, unde chiar şi capitala trăieşte într-un ritm domol, Singapore este febril, mereu în competiţie cu timpul.

Două sau trei zile vă trebuie ca să cunoaşteţi principalele atracţii ale sale, fie că e vorba de shopping sau de gastronomie asiatică. O plimbare pe strada arabă sau în cartierul Mica Indie, dar şi în China Town sau în vechiul cartier colonial britanic pot constitui ocazii excelente, atât pentru iubitorii de imagini fotografice insolite, cât şi pentru cei pentru care primează întâlnirea cu luxul vestimentar. Grădina Zoologică nocturnă, precum şi Grădina Botanică, reprezintă, indubitabil, alte puncte de atracţie. Sau ce-aţi zice de un safari nocturn la bordul unei maşini de teren?

Oricum, dacă ajungeţi în Singapore în preajma Sărbătorii Maimuţei, pe la 23 septembrie, urmăriţi, neapărat,  procesiunea vrăjitorilor în transă, posedaţi de spiritul "Zeului Maimuţă" chinez. Atracţie valabilă şi la 23 august, când are loc "Sarbătoarea Fantomelor Flămânde". Atunci, localnicii dau de mâncare spiritelor defuncţilor, care coboară pe pământ, cerând răzbunarea faptelor rele săvârşite în viaţă. E momentul în care urmaşii distrug case, maşini, obiecte de preţ, bani şi carduri care au constituit, în opinia lor, cauza răului. Pe platouri imense, sunt arse mâncăruri copioase, pentru a sătura "nările" şi spiritul fantomelor flămânde...

În planul culinar, care reprezintă un amestec reuşit de bucătării - chineză, japoneză şi engleză - există câteva specialităţi "naţionale", ca de exemplu: pui cu orez, cap de peşte cu curry, la care se adaugă o mare varietate de fructe precum durianul (care seamănă cu o minge de fotbal, cu pulpă lăptoasă, urât mirositor dar cu un gust care cel puţin pe asiatici îi face să îl caute cu precădere), rambutanul (de forma unei castane), chiku (asemănător cu un ou), mangustanul (cu gust de zmeură), duku, mango etc.

Se spune că n-ai văzut Singapore dacă n-ai băut un "Singapore Sling" la hotelul Raffles din capitala insulei, locul de naştere al acestui faimos cocteil pentru care numeroşi turişti vin special de la Londra. Băutura de culoare roz a fost inventată în 1915, spre deliciul multor personalităţi care au stat la Raffles, precum Somerset Maugham şi Rudyard Kipling. Ea se compune din gin, coniac, suc de ananas şi de lime, lichior, bitter şi rodie. Preţurile la restaurante (în special cele de stat) din Singapore  sunt supermici, 3-4 euro reprezentând suma medie pentru un prânz copios.

În ce priveşte distracţiile, nu veţi putea evita un tur cu Roata Mare. Cel mai mare carusel din lume se află la Singapore. Are o înălţime de 165 m,  fiind cu 42 m mai înalt decât faimosul London Eye!

×
Subiecte în articol: descoperĂ... singapore