x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Jumătate dintre românii care aleg litoralul românesc alocă un buget între 1.000 şi 3.000 de lei

Jumătate dintre românii care aleg litoralul românesc alocă un buget între 1.000 şi 3.000 de lei

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2024   •   22:00
Jumătate dintre românii care aleg litoralul românesc alocă un buget între 1.000 şi 3.000 de lei

Aproximativ 54% dintre turiştii români care aleg litoralul românesc susţin că şi-au alocat un buget între 1.000 şi 3.000 de lei pentru concediul din această vară, reiese dintr-o analiză realizată de platformă de rezervări hoteliere online.

Potrivit Travelminit.ro, 70% dintre respondenţi au rezervat deja sau urmează să rezerve un sejur pe litoral. În topul preferinţelor turiştilor sunt staţiunile Eforie Nord şi Sud, cu 24,4% din voturi, şi Mamaia, cu 20,7% din voturi.

"Atunci când vine vorba despre bugetul pentru concediul pe litoralul românesc, 54% dintre turişti susţin că şi-au alocat între 1.000 şi 3.000 de lei pentru sejurul din această vară. De asemenea, 47% dintre ei sunt de părere că tarifele sunt mai mari în comparaţie cu cele de anul trecut, pe când 30% spun că sunt similare cu 2023", se menţionează în comunicat.

Studiul arată că prima jumătate a verii a fost una extrem de aglomerată pe litoralul românesc, mai ales că la începutul lunii iulie au avut loc două mari festivaluri de muzică, două evenimente care au adus zeci de mii de festivalieri în staţiunile de la Marea Neagră.

"Deşi preferinţele turiştilor s-au schimbat de-a lungul timpului, mai ales că acum există o diversitate de opţiuni şi tendinţe interesante pentru petrecerea unei vacanţe în ţară, litoralul românesc rămâne o destinaţie preferată pe timp de vară. Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 70% dintre respondenţi au rezervat deja sau urmează să rezerve un sejur pe litoral, astfel că a venit momentul să aflăm care sunt preferinţele acestora în materie de concedii la mare", se mai precizează în comunicat.

Conform datelor emise de Travelminit.ro, în topul preferinţelor turiştilor sunt staţiunile Eforie Nord şi Sud, cu 24,4% din voturi, şi Mamaia, cu 20,7% din voturi. Un procent bun au obţinut şi Venus, Saturn şi Jupiter, alături de tradiţionalele Neptun şi Olimp. Românii preferă aceste destinaţii fie pentru că le place plaja (30,3%), fie pentru că au găsit un raport calitate/preţ pe placul lor (21,9%).

"Hotelurile sunt în continuare cele mai solicitate pe litoralul românesc, fiind preferate de 57,7% dintre participanţii la studiu. Urmează pensiunile şi apartamentele, preferate în special de către cei care vin într-un grup mai mare. În acelaşi timp, 40% dintre români nu optează pentru nicio masă la unitatea de cazare la care stau, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi preferă să aibă flexibilitate la acest capitol şi să meargă să mănânce la terasele şi restaurantele din staţiuni, precum şi la autoserviri", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte timpul petrecut pe litoral, cei mai mulţi români preferă un sejur 5-7 zile (54%) şi doar 10% dintre ei ar merge pe varianta unui concediu mai lung de 7 zile. Nu în ultimul rând, maşina personală rămâne principalul mijloc de deplasare spre mare, mai ales că cei mai mulţi turişti vor călători alături de familie sau în cuplu.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: romani litoral buget