x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii au rezervat 50% dintre unitățile de cazare disponibile pentru Revelion

Românii au rezervat 50% dintre unitățile de cazare disponibile pentru Revelion

26 Noi 2021   •   17:20
Românii au rezervat 50% dintre unitățile de cazare disponibile pentru Revelion
Sursa foto: antena3

Românii au rezervat circa jumătate din capacitatea de cazare a țării pentru Revelion, arată un studiu al Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

În același timp, cea mai dorită destinație externă a turiștilor este Egiptul. În Hurghada se zboară cu curse charter din București, Cluj, Iași, Timișoara, Baia Mare, Oradea. Curse aeriene sunt și în Sharm El Sheikh. Mulți turiști aleg ca programe opționale croaziere pe Nil.

O altă destinație solicitată este Turcia, cu precădere Istanbul și Cappadocia.

Și în Grecia se organizează programe de grup, în special circuite cu avion și autocar, majoritatea în Atena. Se organizează și grupuri în Dubai, cu chartere săptămânale de la 1 decembrie. Tot de la 1 decembrie se deschid destinații operate cu curse charter precum Maldive, Republica Dominicană, Republica Capului Verde, Tanzania, Kenya.

„De asemenea, agențiile de turism promovează circuite către destinații consacrate: Cehia, Spania, Italia, Franța (Coasta de Azur), America de Sud, Tunisia, Maroc, dar și către altele mai puțin cunoscute dar tot mai cerute: Georgia sau Islanda. Pe un trend ascendent este și cererea de croaziere în bazinul Caraibilor și în zona Golfului Persic. De Crăciun, o destinație foarte solicitată și devenită tradițională este Laponia. Românii au un apetit mare pentru călătorii și aleg destinațiile în funcție de accesibilitate”, spune Alin Burcea, vicepreședinte ANAT.

Pasionații de sporturi de iarnă aleg pachete de schi în Austria, Bulgaria și Italia.

Pe partea de turism intern, românii optează pentru stațiuni montane, în special Poiana Brașov, urmată de Sinaia, Bușteni și Predeal. Sunt și stațiuni mai mici, cu pârtii de schi, din ce în ce mai solicitate, unde se dezvoltă puternic turismul local, chiar dacă volumele de turiști nu sunt foarte mari, precum cele din Harghita sau Maramureș.

Dintre stațiunile balneoclimaterice, cele mai solicitate sunt Băile Felix, Băile Herculane și Sovata. Pentru turism rural și agroturism, sunt preferate Bran - Moieciu – Fundata, dar și Bucovina și Maramureș.

Hotelierii din România au început să ofere, pentru Revelion și Crăciun, tarife diferite, flexibile, în funcție de pachetul turistic ales, pe lângă tarifele fixe. Multe hoteluri promovează pachetele standard, cu cină festivă.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: revelion