x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Schi, aventură, distracție la Polul Frigului

Schi, aventură, distracție la Polul Frigului

de Oana Portase    |    18 Dec 2015   •   23:18
Schi, aventură, distracție la Polul Frigului

Dacă v-ați săturat de Valea Prahovei, zona Harghitei este ideală pentru un weekend la munte. Zona oferă nenumărate peisaje de iarnă superbe, trasee pentru iubitorii de munte, pensiuni în zone pitorești și pârtii de schi. În ultimii zeci de ani, în zona Harghitei s-au înregistrat cele mai mici temperaturi iarna, care ajung și la -32 de grade Celsius. De aici și denumirea de Polul Frigului.
Lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș

Lacul Sf . Ana este singurul lac vulcanic din România și se află în masivul Ciomatu, aproape de stațiunea Tușnad. Se poate ajunge cu mașina până la lac, unde se percepe o taxă de 20 de lei. Lacul Sf. Ana oferă numeroase trasee turistice care sunt perfecte pentru toate vârstele, chiar și iarna.

Dacă tot ajungeți să vizitați Lacul Sf. Ana, atunci trebuie să vedeți și Tinovul Mohoș, care este un fel de mlaștină care s-a format în al doilea crater al vulcanului. Tinovul Mohoș se vizitează din oră în oră, alături de un ghid.

Atracțiile de la Băile Harghita
Băile Harghita sunt centrul distracției în timpul iernii. Stațiunea are mai multe pârtii de schi, cu teleferic, unele și cu instalație de nocturnă. Aici se schiază din decembrie până tocmai în martie, uneori chiar și până în luna mai, iar stratul de zăpadă depășește 60 de cm. Stațiunea este renumită și pentru mina de caolin, pentru mofete, apele sale minerale și pentru microclimatul alpin deosebit de plăcut.

Vârful Harghita-Ciceu
Un vârf celebru din Munții Harghita este Ciceu (1.759 de metri). La Harghita-Ciceu se ajunge din stațiunea Harghita Băi, pe un drum forestier, pe sub telecabine, în aproximativ o oră și jumătate.

Vârful Harghita-Mădăraș: priveliște de vis la 1.800 de metri

Pe un traseu destul de ușor puteți ajunge la peste 1.800 de metri altitudine, în vârful Harghita-Mădăraș, pentru o priveliște care îți taie răsuflarea. Harghita-Mădăraș este cel mai înalt vârf al Munților Harghita și se poate ajunge acolo din stațiunea care poartă același nume. Stațiunea Harghita- Mădăraș oferă amatorilor de schi șase pârtii cu grade diferite de dificultate și multe pensiuni.

CE SUNT MOFETELE?

Mofeta este o emanație de gaz degajat prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin foraje, prin degazeificarea apelor minerale sau artificial.

Trasee Lacul Sf. Ana
l Pârâul Vargyas (intersecţie drum public) – Pustia Mohoş – Cabana Sfânta Ana
Semn traseu: triunghi galben.
Durată: 1,5-2,5 ore. Lungime traseu: 5,5 km.
Recomandat fiecăriei categorii de vârstă, uşor accesibil pe toată perioada anului.
l Hanul Csíki Határ – Lacul Sfânta Ana – Cabana Sfânta Ana – Cabana Lacul Sfânta Ana
Semn traseu: cruce albastră.
Durată: 1,5-2,5 ore. Lungime traseu: 6 km
Uşor accesibil pe toată perioada anului, traseu plăcut, fără pericole. Recomandat şi turiştilor mai în vârstă.
l Cabana Lacul Sfânta Ana - Pustia Mohoş – Baia Nádas – Gara din Tuşnadu Nou
Semn traseu: punct roşu.
Durată: 4,5-5,5 ore. Lungime traseu: 14 km.
Traseu accesibil în fiecare anotimp.
l Cabana Lacul Sfânta Ana – Best Western Grand Hotel (Muntele Büdös) – Băile Bálványos
Semn traseu: cruce galbenă. Durată: 3-4 ore. Lungime traseu: 8,5 km.
Acest traseu este cel mai scurt dintre potecile existente dintre Lacul Sfânta Ana şi Băile Bálványos şi este accesibil tot anul.

 

×
Subiecte în articol: schi polul frigului