x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Se închid plajele! Ce țară a luat decizia radicală

Se închid plajele! Ce țară a luat decizia radicală

07 Iul 2020   •   14:15
Se închid plajele! Ce țară a luat decizia radicală
Sursa foto: Hepta

După ce autoritățile spaniole au decis redeschiderea plajelor pentru turiști, acum sunt nevoite să închidă unele dintre acestea din cauza supraaglomerării și a riscului creșterii infecțiilor cu COVID-19, transmite express.co.uk

Spania a fost printre cele mai afectate state din Europa de pandemia de coronavirus, însă a decis redeschiderea turismului pentru a atenua criza economică, care se anunță iminentă din cauza izolării populației în case. 

Aproximativ 55 de plaje din regiunea andaluză din sudul Spaniei au fost închise ieri.

30 dintre acestea sunt închise temporar pe Costa del Sol, pentru că nu s-a putut menține distanța de 1,5 metri, care este obligatorie în toată țara.

Malaga a fost provincia cea mai afectată, urmată de Cadiz și apoi de Huelva. Consiliile locale din așezările de coastă au trebuit să oprească accesul la 29 de plaje, duminică, deoarece capacitatea prezentată în planurile lor de urgență pentru combaterea coronavirusului a fost depășită.

Circa 400.000 de britanici dețin proprietăți în această țară mediteraneană, astfel încât Spania se află pe lista „coridoarelor de călătorie”, sau „poduri aeriene”, din Regatul Unit, ceea ce înseamnă că cetățenii nu trebuie să stea două săptămâni în carantină la sosire.

În această săptămână au fost reinstituite restricții locale în două regiuni. 

Locuitorii din La Marina, regiunea Galicia din nord-vestul Spaniei, sunt nevoiți să rămână în case până vineri din cauza creșterii cazurilor.  Cele mai mari focare au fost legate de mai multe baruri din zonă, a declarat ministrul sănătății regionale, Jesus Vazquez Almuina.

O a doua blocare locală a fost impusă în regiunea Segria din Catalunia, din partea de nord-est a țării, la aproximativ nouăzeci de mile de Barcelona. Oamenii au voie să se deplaseze în zonă, dar singurii care au pot să intre sau să plece sunt cei care merg la muncă. 

Nu există informații clare cu privire la faptul că anumite plaje din aceste locuri ar fi închise turiștilor, întrucât persoanele care se află în aceste regiuni au voie să se deplaseze în regiune.

Cu toate acestea, plajele din jurul punctelor turistice din Costa Del Sol și din regiunile sudice ale Spaniei au fost închise din cauza lipsei distanțării sociale.
 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: plaje Spania COVID coronavirus