x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu

Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu

04 Mar 2016   •   18:51
Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu, situat la 2.000 de metri altitudine, în Munţii Sebeşului, şase din cele opt pârtii fiind acoperite cu un strat de zăpadă care îi poate mulţumi atât pe schiorii avansaţi, cât şi pe cei începători.

'Spre deosebire de vremea caldă de la oraş, care dă semne de primăvară din ce în ce mai convingător, peisajele din Munţii Şureanu rămân de iarnă, separând din nou zona Şureanu de celelalte zone schiabile din ţară, unde zăpada a dispărut în totalitate. În momentul de faţă ninge şi urmează ninsori abundente săptămâna viitoare, aşadar sezonul de schi are şanse să continue în condiţii bune pe Domeniul Schiabil Şureanu', a declarat, potrivit unui comunicat transmis vineri după-amiaza AGERPRES, Rareş Tileagă, monitor de schi.

Potrivit acestuia, starea pârtiilor este bună, cu un strat de zăpadă care se menţine acceptabil, în ciuda încălzirii vremii din ultimele zile. Totodată, zonele foarte întinse de off-piste de la Şureanu sunt accesibile, cu toate că stratul de powder nu este tocmai cel ideal.

În ceea ce priveşte staţiunea Arieşeni, din Munţii Apuseni, încă se poate schia pe Vârtop 2, în condiţii relativ bune.



'Din cele două pârtii existente la Arieşeni, doar Vârtop 2 este practicabilă în condiţii relativ acceptabile. Cealaltă, Vârtop 1, rămâne cu porţiuni accentuate de pământ şi iarbă, aşadar pornirea teleschiului şi schiatul rămân, aici, sub semnul întrebării. Pentru actualizări zilnice, urmăriţi camerele web de la baza pârtiilor', recomandă Rareş Tileagă. AGERPRES

×