x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii SPA și turism balnear – care este viitorul lor în România?

SPA și turism balnear – care este viitorul lor în România?

04 Noi 2018   •   21:29

Indiferent ce sintagmă vom folosi – turism balnear, turism de SPA, balneo-turism sau spa-turism, turism medical sau turism de terapie – cert este că target-ul principal al acestei ramuri a industriei turistice este alinarea suferințelor turistului-pacient și profilaxia diferitelor afecțiuni, prin intermediul resurselor balneare și minerale. România este, în Europa, țara cu cele mai mari resurse de aceest gen, din păcate nu îndeajuns de bine exploatate.

La ediția a XIV-a a Bursei și Forumului Turismului Balnear, organizată la Covasna, a fost prezentă și dna Csilla Mezosi, secretar general al European Spa Association, a acordat un interviu despre viitorul turismului balnear și de SPA în Europa.

„România are o bază fascinantă de remedii naturale și SPA”

Turismul balnear și de SPA nu l-am inventat noi, cei din mileniul al III-lea. Acronimul SPA ne vine din epoca romană și nici măcar nu putem spune că ei au fost cei care au observat puterile tămăduitoare ale apei – fie ea termală sau minerală. Dar nu vreau să vorbim despre istorie, ci despre ce va fi. Deci… care este viitorul turismului balnear și de SPA în România și în Europa?

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Csilla Mezosi – Cu siguranță că tendințele pleacă de la ceea ce au realizat generațiile de până acum în Europa și se completează cu descoperirea unor noi piețe, cum ar fi China și America Latină, care se confruntă cu aceleași probleme ca Europa de azi sau din ultimii 10 ani. Oamenii realizează că dezvoltarea industriei medicale și farmaceutice are numeroase efecte colaterale. Ne-am obișnuit să promovăm temele noastre: turism de sănătate, balneo-turism, SPA-turism, turism medical fără a ține cont de aceste efecte.

În scurta mea vizita în SPA-resorturi din România am văzut ca aveți o bază fascinantă de remedii naturale, iar noi căutam modalitatea aceasta de tratament medical, care este punctul de la care trebuie să plecăm pentru a face un lobby de succes. V-aș sfătui să.......................

Citește mai departe despre turismul medical și de SPA în România

 

×