x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Taxă nouă

Taxă nouă

de Elena Stan    |    07 Iul 2009   •   00:00
Taxă nouă
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Modalitatea de calcul a taxei se schimbă. Ministerul Turismului intenţionează să stabilească nivelul taxei hoteliere la 2% din valoarea unei nopţi de cazare, iar banii încasaţi să fie destinaţi promovării şi dezvoltării infrastructurii de turism din ţară. În funcţie de obiectivele turistice aflate într-o localitate, Consiliul Local poate modifica nivelul taxei hoteliere.



"Consiliile Locale pot evalua şi aproba reducerea taxei hoteliere de la nivelul unic naţional de 2% până la minimum 1%, în funcţie de interesul susţinerii şi promovării ofertei locale", potrivit proiectului de lege pe care Ministerul Turismului. În prezent, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei stabilite la tarifele practicate de unităţile de cazare, potrivit Codului Fiscal, fiind cuprinsă între 0,5% şi 5%. În cazul unităţilor de cazare amplasate într-o staţiune turistică, cota taxei poate varia în funcţie de clasa cazării în hotel.

BANI. Sumele astfel colectate sunt destinate exclusiv dezvoltării şi promovării turismului pe plan local şi pentru finanţarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii turistice, mai puţin pentru infrastructura de transport, a cărei responsabilitate revine Ministerului Transporturilor. Taxa hotelieră se datorează pentru întreaga perioadă de şedere, cu excepţia cazului unităţilor de cazare amplasate într-o staţiune turistică, atunci când taxa se aplică numai pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de şedere.

Relaxarea are o nouă destinaţie
Situat în proximitatea Muzeului Civilizaţiei Populare Tra­diţionale "ASTRA" Sibiu şi a pădurii Dumbrava, Hilton Sibiu este o oază de linişte şi relaxare, la doar cinci minute distanţă cu maşina de centrul medieval al oraşului.

La 1 iulie, hotelul a adăugat celor trei restaurante cu bu­cătărie internaţională şi regională existente un al patru­lea, de această dată un restaurant cu specific românesc. "Că­ma­ra Boierului" este un restaurant cu terasă ce acomo­dează numai în interior până la 140 de persoane. Într-o ambianţă tradiţional românească, clienţii pot savura bucătăria româ­nească, servindu-se din bunătăţile aflate în cămara boierului: frigărui haiduceşti, gustarea boierului, gustarea slugii, lipie cu varză, tocăniţe la ceaun, ciorbe ţărăneşti, plăcinte, vinul casei şi multe altele. Pentru ca relaxarea să fie totală, Hilton Sibiu beneficiază de cel mai modern şi mai luxos centru Spa din România. Cu o suprafaţă de 2.000 mp, The Spa este o premieră în lumea centrelor SPA din România având un meniu extins de terapii antistres, relaxare, detoxifiere, energizare, re­ve­nire în formă. La The SPA terapiile merg în tandem cu sunete şi mirosuri seducătoare. Fie că vrei să te relaxezi, să scapi de stres sau să te energizezi, ai ajuns la locul po­trivit. Te poţi bucura de masaje cu pietre calde şi uleiuri esenţiale, băi cu lapte şi miere, împachetări cu tran­dafiri, lavandă sau miere şi tratamente faciale cu ingrediente or­ganice. Sauna finlandeză sau cea cu aburi, zonele de rela­xa­re cu fotolii termale, duşurile emoţionale, piscina de 150 mp, jacuzzi şi sala de fitness cu echipament Precor desăvârşesc răsfăţul. "Hilton Sibiu înseamnă cea mai înaltă calitate a serviciilor hoteliere, un mix al destinaţiilor de bu­siness şi leisure. Poziţionarea Sibiului în topul desti­na­ţiilor turistice europene ne bucură şi ne obligă în egală măsură", spune Nicolae Minea, proprietarul Hotelului Hilton Sibiu. Până la 31 august, la fiecare pachet de trei nopţi achiziţionat, clienţii noştri primesc o noapte gratuită. Tariful este de 49 euro loc în dublă, fără taxe/noapte, cu mic dejun, cină cu servire la masă, acces la centrul "The Spa" şi un voucher de 10 euro/persoană pentru terapii spa.

Hilton Sibiu este un excepţional complex de cinci stele, perfect atât pentru activităţi ce ţin de sfera afacerilor, dar şi pentru activităţi de timp liber şi relaxare. Complexul deţine facilităţi pentru cei mai exclusivişti călători într-un spaţiu al designului interior impecabil, cu interioare şi mobilier în spiritul clasic: 115 camere şi apartamente, patru restaurante (Versailles, Madrigal, Grand Ballroom, Cămara Boierului), un bar (English Bar), cinci săli de conferinţă, un Business Center şi un Executive Lounge.

×
Subiecte în articol: info travel