x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai frumoase parcuri naționale din România

Top 10 cele mai frumoase parcuri naționale din România

05 Mar 2019   •   17:00

De când nu v-ați mai bucurat de o plimbare într-o rezervație naturală, pentru a contempla peisajele spectaculoase, rupte parcă din inima naturii?

Frumuseţea şi unicitatea acestor regiuni protejate prin lege sunt date de multitudinea de specii de plante, animale, cascade, formaţiuni geologice sau locuri istorice pe care le ascund în interiorul lor.

Cum primavara bate la ușă, vă invităm la o plimbare în aer liber prin parcurile noastre naționale, pentru a vă bucura de frumusețea naturală a acestora.

În România există peste 20 parcuri naţionale, fiecare dintre ele incluzând un număr mai mare sau mai mic de rezervaţii naturale. Iată care sunt cele mai frumoase dintre ele:

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

1. Parcul Național Retezat

Se întinde pe 20.000 de hectare de rezervaţie naturală, cu peste 100 de specii de plante, multe dintre acestea fiind unice în lume. Parcul include peste 20 de vârfuri cu înălţimi de peste 2.000 de metri, circa 100 de lacuri, cel mai întins lac glaciar din ţară – Lacul Bucura, care este totodată şi cel mai adânc. Un loc excepţional, în care îşi au cuibul peste 180 de specii de păsări, în mijlocul unor peisaje uluitoare. Fauna bogată cuprinde, printre altele, urşi, lupi, râşi, capre negre, cerbi, căprioare, mistreţi şi iepuri care îşi duc viaţa într-un habitat ideal pe văile împânzite de peşteri şi avene.

2. Parcul Naţional Cheile Nerei

..............

Citește mai departe AICI

×