x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 3 destinații de weekend pentru pasionații de natură și cum să te pregătești pentru acestea

Top 3 destinații de weekend pentru pasionații de natură și cum să te pregătești pentru acestea

17 Oct 2023   •   15:56
Top 3 destinații de weekend pentru pasionații de natură și cum să te pregătești pentru acestea
Sursa foto: pexels

Dacă te simți în elementul tău în mijlocul naturii și iubești aventurile în aer liber, atunci acest articol este exact ceea ce cauți. Fie că iubești plimbările prin păduri, ascensiunile pe munte, fie nopțile petrecute în corturi sau în cabane frumos amenajate, aici vei găsi 3 destinații mai puțin cunoscute, dar de o frumusețe spectaculoasă. Totodată, vei afla și câteva sfaturi despre cum să îți pregătești mașina pentru călătoria ta în natură.

 

Descoperă cele mai potrivite destinații pentru escapadele tale de weekend 

 

Stațiunea Stâna de Vale din Bihor

 

O destinație potrivită și fascinantă pe care trebuie să o explorezi dacă încă nu ai avut ocazia este Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, situată în Budureasa. Această locație este ideală pentru toți cei care iubesc natura și aventura. Aici poți explora împrejurimile, te poți bucura de peisaje divine și te poți deconecta de la lumea digitală, deoarece semnalul la telefon este limitat. Stațiunea se poziționează în inima Munților Apuseni, la o altitudine de aproximativ 1100 de metri. Indiferent dacă alegi să stai în cort sau într-o cabană, este important să ai haine mai groase la tine, deoarece zona montană poate avea temperaturi scăzute. Cu toate acestea, nu lăsa nimic să îți stea în cale atunci când vine vorba de a vizita acest colț de rai, plin de relaxare și frumusețe naturală.

 

Zona Voroneț din zona Suceava

 

O altă destinație pe care cu siguranță trebuie să o explorezi se află în frumoasă zonă a Sucevei. În special, dacă ești pasionat de destinațiile montane, recomandarea specialiștilor e să descoperi zona Voroneț, situată în apropiere de Gura Humorului. Atunci când optezi pentru o vizită în timpul iernii, trebuie să știi că zona Sucevei este renumită pentru zăpadă și ninsoare. Cu alte cuvinte, pregătește-ți mașina cu anvelopele potrivite de pe altex.ro, pune-ți în bagaj haine groase și pregătește-te pentru o experiență de neuitat. Dacă alegi să vizitezi această zonă, nu rata o excursie în Câmpulung, unde poți explora Vârful Rarău, un loc de o frumusețe inegalabilă, însă, la fel, ai nevoie de îmbrăcămintea potrivită. 

 

Zona Beliș din Cluj

 

O altă zonă frumoasă și liniștită pe care ar trebui să o explorezi se află în județul Cluj și este cunoscută sub numele de zona Beliș. Aici vei găsi lacuri pitorești, păduri înverzite, dealuri blânde și câmpii întinse. Cu toate că această zonă este destul de cunoscută, ea rămâne mai puțin aglomerată în sezoanele mai reci. Lacul Beliș este un lac artificial de acumulare situat în Munții Gilăului, în județul Cluj. Acesta a fost creat în anii 1970-1974 în scopuri hidroenergetice, pe cursul râului Someșul Cald. În plus, în apropiere, poți găsi stațiunea Beliș, care oferă opțiuni de cazare la prețuri accesibile. Acest loc este perfect pentru relaxare, în care te poți bucura de o cafea bună și o carte plăcută. Dacă îți dorești o experiență mai activă și plină de adrenalină, zona Beliș nu este alegerea potrivită, dar cu siguranță poți să-i dai propria notă personală.

 

Prin urmare, aceste trei destinații de weekend promit să-ți ofere o experiență plină de farmec și ocazia de a-ți reîncărca bateriile. Fie că alegi să explorezi zona Sucevei, a Bihorului sau fie cea a Clujului, amintește-ți că frumusețea locului este adusă de oamenii minunați pe care îi întâlnești. Indiferent de destinația aleasă, asigură-te că te bucuri din plin de fiecare moment, explorează locurile și imortalizează-le cu fotografii pentru a păstra amintiri frumoase.

 

Sursă foto: pexels.com

×