x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tunisia - Feeria plajelor si tentatia istoriei

Tunisia - Feeria plajelor si tentatia istoriei

04 Iun 2006   •   00:00
Tunisia - Feeria plajelor si tentatia istoriei

Tunisia este destinatia perfecta pentru turistul care doreste sa imbine o vacanta linistita, sub soarele Africii, cu excursiile in locuri istorice impresionante si cu placerea de a face cumparaturi.

ATRACTII. Situata in nordul Africii, Tunisia are marginile estice scaldate de Mediterana, munti in nord, iar treimea sudica este dominata de Sahara. Centrul tarii este bogat in ruine romane si marginit la vest de Jebel Chambi, cel mai inalt varf muntos al Tunisiei (1.520 m). Ceea ce face din Tunisia o destinatie deosebita sunt urmele, peste tot prezente, ale civilizatiilor antice, statiunile luxoase ascunse de livezi de portocali, plajele cu nisipuri fine, apele cristaline ale marii, Sahara care tenteaza cu safari, palmieri sau camile.

"Cand ne-am decis sa ducem turisti romani in aceasta tara, am plecat la drum convinsi ca facem un serviciu celor ce-si doresc o destinatie inedita, o vacanta exotica si provocatoare, la preturi foarte bune. Un loc in care sa gaseasca plaje nesfarsite, locuri pline de istorie, provocatoarea Sahara si o cultura extrem de interesanta. Cantarind toate aceste argumente, estimam ca in 2006 vom avea aproape 8.000 de turisti", ne-a declarat Gheorghe Stoian, directorul Tunisiana Travel.

PRETURI. Un sejur de opt zile in luna iunie, la hotel de trei stele, din Hammamet, costa intre 169 - 275 de euro, la care mai trebuie sa adaugati 70 de euro taxa de aeroport. Pachetul, oferit de Tunisiana Travel, include transportul cu avionul, cazare sapte nopti cu demipensiune, transfer la hotel si asistenta turistica. Tarifele pentru un sejur la patru stele variaza intre 329-570 de euro de persoana.

"Tunisia este o destinatie pe cat de provocatoare, pe atat de putin cunoscuta publicului roman. Pachetele de sejur, pe cursa charter, sunt foarte bune in privinta raportului pret - calitate. Oamenii care lucreaza in servicii sunt amabili si deschisi, mergand pana la a fi consideranti enervant de rabdatori cu mofturile turistului. Preturile generale in Tunisia sunt aproape la jumatate comparativ cu cele din Romania", spune Ciprian Enea, consultant marketing & PR turism. O bere la restaurant costa 0,9 euro, iar un pranz - 6-7 euro. Pentru cinci kilometri cu taxiul veti plati un euro si tot atat pentru patru ape de 1,5 litri la supermarket. (I.O.P.)

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie tunisia