x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turism în România. Cea mai ieftină destinație de city break pentru britanici

Turism în România. Cea mai ieftină destinație de city break pentru britanici

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   18:45
Turism în România. Cea mai ieftină destinație de city break pentru britanici
Sursa foto: PMT/facebook

Cea mai ieftină destinație din lume de city break este un oraș din România.

Într-un clasament publicat în presa din Anglia, Timișoara se află în top pentru cea mai ieftină destinație de weekend. 

A fost luată în calcul masa la un restaurant mediu care costă 5 lire, adică circa 30 de lei. Însă locuitorii Timișoarei spun că poți consuma doar o ciorbă ori o șaorma cu acești bani la un restaurant din Complexul Studențesc.

"Dacă ești turist și vii să mănânci cu 30 de lei, nu ești turist. Dacă ești de aici, mănânci cu 30 de lei meniul zilei sau o shaorma", a spune un localnic.

"Dacă vrei să mănânci bine, scoți mai mult de 30 de lei din buzunar. Tocmai ce am lăsat 100 de lei la restaurant și am mâncat doar eu cu fiică-mea", explică o timișoreancă, potrivit adevarul.ro.

Un român din Sibiu spune însă că a mâncat cu 30 de lei în Complexul Studențesc. "Am găsit cu 33 de lei. Și berea e ieftină".

"Cu 30 de lei mănânci mâncare de proastă calitate. Sau în 30 de lei nu intră și băutura, clar", a replicat o tânără din Timișoara.

Președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei, Simion Giurcă, explică faptul că un turist poate să ajungă într-o zonă a orașului unde să găsească mâncare la prețuri mici și atunci ca crede că Timișoara este un oraș ieftin. 

"Oamenii dacă au anumite informații despre nivelul de preț, ei știu că nu înseamnă un preț neapărat mediu sau că îl găsești în zona centrală. Atunci încep să caute și dacă găsesc prin Complexul Studențesc sau undeva să mănânce la un preț apropiat, vor fi încântați și vor zice că e așa", afirmă acesta.

În topul britanic, o noapte de cazare în Timișoară costă 450 de lei iar o halbă cu bere 9 lei. 

 

×
Subiecte în articol: turism ieftin city break timisoara