x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Peste 83% dintre români plănuiesc un concediu în România în următoarele șase luni

Peste 83% dintre români plănuiesc un concediu în România în următoarele șase luni

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   21:10
Peste 83% dintre români plănuiesc un concediu în România în următoarele șase luni

Peste 83% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele șase luni. A crescut semnificativ cererea pentru destinațiile balneare. Cei mai mulți turiști vor să călătorească în perioada Paștelui, de Rusalii și în timpul vacanței de vară.

Mulți români încep să-și contureze planurile de călătorie în țară, pentru a profita din plin de zilele libere care urmează, dar și de prețurile reduse din timpul campaniei early booking.

Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cei mai mulți români intenționează să meargă în vacanță de Paște și în timpul verii.

Anul acesta, de Paște, aceștia vor profita de cea mai mare minivacanță de până acum, având în vedere în autoritățile au anunțat deja punte între 1 Mai (miercuri) și sărbătorile pascale (vineri și luni, 3 și 6 mai), joia fiind și ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulți români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în țară.

Conform sondajului, 83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele șase luni.

Cei mai mulți turiști vor să călătorească în perioada Paștelui, de Rusalii și în timpul vacanței de vară, iar o parte din ei (24.1%) au și făcut minim o rezervare de cazare pentru concediu, pe când ceilalți susțin că urmează să facă (34.2%) sau încă nu s-au organizat la acest capitol (41.8%).

S-au conturat deja și preferințele în materie de călătorii și se observă o creștere semnificativă a cererii pentru destinațiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi. Explicația este una simplă: în ultimii ani, investițiile făcute în aceste stațiuni au contribuit la dezvoltarea lor și la atragerea unui număr mare de turiști care vor să se bucure de beneficiile apelor termale, de peisaje, de o vacanță relaxantă.

În topul preferințelor se mai numără și litoralul românesc, destinațiile montane și marile orașe, alese tot mai des pentru scurte city-break-uri.

Turiștii consideră că prețul ideal pe care l-ar aloca pentru o cameră dublă în România este cuprins între 300 și 500 de lei, opțiune votată de 70% dintre respondenți. O parte dintre ei își doresc cazări la sub 300 de lei, dar sunt și câțiva (13.9%) care sunt dispuși să aloce între 500 și 800 de lei pentru o cameră dublă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turişti România concediu