x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţa de iarnă, la preţ redus

Vacanţa de iarnă, la preţ redus

de Elena Stan    |    15 Oct 2009   •   00:00

Operatorii din turism au redus tarifele la pachetele turistice de Crăciun şi Revelion cu 15% faţă de cele practicate în perioada similară a anului trecut pentru destinaţiile româneşti şi cu 20%-25% pentru destinaţiile externe.



Persoanele care vor să-şi petreacă vacanţa de iarnă în altă parte decât acasă pot beneficia de reducerile practicate de agenţiile de voiaj pe perioada Târgului de Turism al României, desfăşurat la Romexpo până duminică, 18 octombrie.

Reducerile cu care au venit agenţiile de turism la târg variază între 5% şi 25%, în funcţie de numărul persoanelor care vor să petreacă împreună, precum şi de structura de cazare şi de destinaţie.

"Pentru acest an, agenţiile de turism au introdus în ofertă mult mai multe destinaţii noi faţă de anul trecut, însă au rezervat cât mai puţine locuri, având în vedere că acesta este al doilea an de criză. Rezervarea de operatori a unui număr mai mic de locuri înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine pachete care vor putea fi achiziţionate în ultimul moment", ne-a explicat Ciprian Enea, consultant la bestturism.ro.  "Sezonul de toamnă-iarnă 2009 va continua pe aceeaşi linie de criza şi în ceea ce priveşte programele turistice specifice Sărbătorilor de iarnă. Având în vedere sezonul de vară destul de greu ce tocmai s-a încheiat, tour-operatorii vor evita să ia un număr mare de camere în garanţie, cum se întâmpla în anii precedenţi. În acest fel se va evita un risc inutil şi totodat se va diminua la minimum ponderea ofertelor speciale de tip last minute", ne-a declarat Marius Pandel, director de dezvoltare la Christian Tour.

REDUCERI
Operatorii din turism au realizat pachete turistice pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele, ţinând cont de criza economică cu care ne confruntăm. "Tarifele practicate anul acesta pentru pachetele turistice realizate pentru Sărbătorile de iarnă sunt cu circa 15% mai mici decât cele din perioada similară a anului trecut", ne-a explicat Cristina Irimia, director de marketing la J'Info Tours. "Noi avem reduceri de circa 5%-10% la toate pachetele turistice din ofertă, iar pe perioada târgului mai aplicăm o reducere de 7%, ceea ce înseamnă o scădere a tarifului de maximum 17%. Cele mai mari reduceri le avem la croazierele pe Marea Mediterană. Croaziera se face pe un vas de cinci stele şi este sistem all inclusiv. Îmbarcarea se face din Veneţia, însă drumul până la Veneţia nu este inclus în preţul croazierei, acesta se plăteşte separat", ne-a explicat Nicu Voicu, reprezentant al Perfect Tour. "Pentru acest an avem reduceri de 20% din preţul pachetului realizat pentru Revelion 2010 dacă acesta este achiziţionat până la sfârşitul lunii octombrie. Mai mult, avem tot felul de bonusuri, cum ar fi accesul gratuit la piscină, jacuzzi, masaj sau cină festivă la diferite restaurante de renume din Malta", ne-a declarat Mark Neville, directorul Malta Travel.

VACANŢA DE IARNĂ ÎN ŢARĂ
Agenţiile prezente la Târgul de Turism al României, deschis joi, au în cea mai mare parte oferte de Revelion pentru România. Astfel, preţul unui pachet de patru nopţi într-un hotel de trei stele la Băile Olăneşti costă între 800 de lei şi 1.650 de lei de persoană, iar la Băile Govora, trei nopţi de cazare în perioada Revelionului costă 700-800 de lei de persoană. La Călimăneşti-Căciulata, un pachet de patru nopţi la o unitate de cazare similară costă între 500 şi 900 de lei. În Bran, preţul unui sejur de minimum cinci nopţi porneşte de la 100 de euro de persoană şi poate depăşi 800 de euro, în funcţie de unitatea de cazare, iar pachetele includ şi masa festivă. În Poiana Braşov, tariful pentru cinci nopţi de cazare la un hotel de patru stele depăşeşte 3.000 de lei de persoană, iar în Sinaia, patru nopţi de cazare în perioada Revelionului la un hotel de două stele costă între 1.100 şi 1.300 de lei. La Slănic Moldova, trei nopţi într-un hotel de două stele poate ajunge la 800 de lei de persoană, iar un pachet similar în staţiunea Voineasa costă circa 650 de lei. Pentru cei care aleg Maramureşul ca destinaţie de Revelion, agenţiile au pachete cu preţuri care depăşesc 1.300 de lei de persoană pentru şase nopţi de cazare la hoteluri de două stele.

OFERTE ÎN STRĂINĂTATE
Românii care doresc să îşi petreacă Revelionul în străinătate pot alege, de exemplu, pachete turistice pentru Istanbul la preţul de 400 de euro de persoană. Acestea includ transport şi patru nopţi de cazare la hoteluri de cinci stele, cu mic dejun. Pentru unităţile de trei stele, tariful este de 289 de euro. De asemenea, preţul unui sejur în Franţa poate costa între 395 şi 540 de euro, pachetele incluzând transport cu autocarul sau avionul, iar în Italia şi Londra, tarifele ajung la 500-550 de euro. În staţiunea bulgară Nisipurile de Aur, preţul unui pachet all-inclusive de trei nopţi în perioada Revelionului la un hotel de patru stele costă între 192 şi 249 de euro de persoană, preţuri mai ridicate fiind practicate de hotelierii din Budapesta sau Viena, unde acestea ajung la 400 de euro. În cazul Barcelonei, tarifele ajung şi la 750 de euro pentru pachetele care includ transportul cu avionul. Un program de Crăciun la Viena ce include transport cu autocar clasificat, cazare 2 nopţi cu mic dejun la Budapesta în hotel de 3*, 3 nopţi cazare cu mic dejun la Viena în hotel de 3/4* şi tur panoramic al celor două oraşe porneşte de la 199 euro + 299 lei, unele programe având inclus şi bilet la faimosul concert de Crăciun de la Palatul Imperial. Pentru Revelion în Israel, preţul porneşte de la 875 de euro/persoană şi cuprinde cazare 7 nopţi cu demipensiune la hotel 4*, transport avion, transport autocar în Israel, taxa de intrare la unele obiective turistice din program, ghid vorbitor de limba română, masa festivă de Revelion.  Nu este inclusă taxa de aeroport. În oferta Christian Tour găsim şi Revelion în India, de la 989 de euro/persoană. Pachetul include cazare 5 nopţi cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, transferuri şi vizite conform programului, ghid local vorbitor de limba română. Nu sunt incluse cina festivă de Revelion, taxa de aeroport şi taxa de viză. Un Revelion în Atena poate fi achiziţionat cu doar 379 de euro/persoană şi include cazare 4 nopţi cu mic dejun la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport. Nu este inclusă taxa de aeroport. Revelionul în Budapesta costă doar 189  de euro + 299 de lei/persoană şi include cazare 4 nopţi cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar clasificat, însoţitor de grup. Ca şi bonus, agenţia oferă un tur panoramic al oraşului Budapesta şi cina festivă de Revelion.

STAŢIUNI BALNEO
Dintre staţiunile balneoclimaterice, pentru Sărbătorile de iarnă, cele mai multe cereri sunt înregistrate pentru Băile Felix, Tuşnad şi Covasna. 

"Crăciunul la Băile Tuşnad costă 440 de  lei/pers./pachet de 3 nopţi, cazare la hotel de 2* cu mic dejun, bonuri valorice şi masă festivă. O familie cu un copil de până în 7 ani va plăti doar 895 de lei pentru tot sejurul. Dacă ei preferă cazare la 3*, costul total este cu numai 155 de lei mai mare. Un pachet asemănător, dar pentru Revelion, costă începând de la 769 de lei/persoană la hotel de două stele. Pentru 4 nopţi, tarifele sunt de la 1.416 lei/persoană la 3 stele, respectiv de la 1.838 lei/persoană la patru stele", a spus Marius Meruţă, coordonator Transilvania Travel.

Oferta de Revelion include, în funcţie de pachetul ales, cazare, mic dejun, cină tradiţională la 30 decembrie 2009, cină festivă de Revelion, cină la Carnaval la 1 ianuarie 2010, acces la bazinele cu apă termală din incinta ştrandului Apollo-Felix. Preţurile la Poiana Braşov variză între 86 de euro/pers./pachet, cu cazare la o structură turistică cu o stea, 114 euro/pers./pachet la două stele, 143 euro/pers./pachet la trei stele şi 220 euro/pers./pachet la cinci stele. Pachetul standard de Revelion include cazare şi mic dejun, cu posibilitatea de alegere a locaţiei pentru cina festivă. Revelionul la Băile Tuşnad costă de la 660 lei/pers./pachet de 3 nopţi cazare în cameră dublă două stele cu mic dejun la hotel de două stele şi cină festivă de Anul Nou. Oferta de trei stele la Tuşnad începe de la 1.553 de lei/pers./pachet pentru un sejur de cinci nopţi (28 decembrie-2 ianuarie), aici fiind inclusă şi cina festivă la Carnavalul de la 1 ianuarie 2010. Pentru cei care preferă un sejur mai lung la Tuşnad, am pregătit oferte speciale de cazare: şase nopţi la preţ de cinci, opt nopţi la preţ de şase sau zece nopţi la preţ de şapte. Aceste oferte au preţuri de la 880 de lei/pers./pachet la două stele şi de la 1.610 lei/pers./pachet la trei stele. Pachetul turistic la un hotel de trei stele din Buziaş costă 803 lei/pers. şi include: 3 nopţi cazare începând cu 30 decembrie, două mic dejunuri (tip bufet), cina din prima seară a sejurului, cina de Revelion, masa de prânz la 1 ianuarie 2010 şi o cină festivă în aceeaşi zi. Copiii cu vârsta până la 7 ani se bucură de gratuitate, dacă nu se solicită pat suplimentar pentru ei. Turiştii au acces gratuit la centrul de wellness al hotelului şi se pot relaxa la saună şi piscină. La Covasna, pachetul turistic de Revelion are un preţ de pornire de la 659 de lei/pers. la două stele pentru două nopţi de cazare în perioada 31 decembrie-3 ianuarie, mic dejun, cina festivă de Anul Nou şi cina festivă de Carnaval la 1 ianuarie 2010.

×
Subiecte în articol: ghidul drumeţului