x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Iarna la mare. Noua destinație preferată a românilor

Iarna la mare. Noua destinație preferată a românilor

de Diana Scarlat    |    20 Ian 2023   •   08:20
Iarna la mare. Noua destinație preferată a românilor

După Egipt și Zanzibar, vedetele ultimilor trei ani, în privința alegerilor făcute de românii care au călătorit în străinătate, a venit rândul altei destinații de top: Dubai.

Mulți au ales o vacanță „la cald” chiar în luna ianuarie, fiind oferte foarte bune pentru „Revelionul ospătarilor”, mult mai ieftin decât un pachet turistic similar la final de an. Și pentru următoarele luni sunt foarte multe oferte excepționale, prețurile ajungând la puțin peste 1.000 de euro pentru o săptămână la un hotel de cinci stele. În Dubai nu atrag doar luxul și căldura din lunile de iarnă, ci și obiectivele turistice care pot fi vizitate, experiențele unice, sporturile extreme și sesiunile de shopping. 

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite și unul dintre cele mai cosmopolite locuri din lume, cu numeroase atracții turistice. Este unul dintre cele mai impresionante orașe din lume, datorită clădirilor grandioase de aici, dar și a conviețuirii într-o perfectă armonie dintre nou și tradițional. Agențiile de turism din România vând foarte bine vacanțele în Dubai, anul acesta. Destinația era foarte căutată și până acum, dar cererile au crescut și mai mult după lansarea unor pachete turistice cu mari reduceri de prețuri, o vacanță costând acum de la 700 de euro, la un hotel de trei stele, iar pentru un hotel de cinci stele sunt oferte de 1.100-1.200 de euro, ceea ce a determinat foarte mulți turiști să aleagă varianta de lux.

Excursiile opționale se plătesc separat, dar cei mai mulți români care călătoresc în Dubai aleg cel puțin una dintre variante. Nu trebuie ratate obiectivele turistice de Cartea Recordurilor, precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Palm Tower, de unde se pot face fotografii de la etajul 52, Palm Jumeirah, una dintre cele mai mari insule artificiale din lume, „Ain Dubai”, roata de observare înaltă de 250 de metri, considerată cea mai înaltă din lume, sau Dubai Mall, cel mai mare spațiu cu magazine din lume.

Burj Khalifa are înălțimea de 828 de metri și 124 de etaje. Poate fi vizitat chiar și pentru a bea o cafea sau pentru a mânca la înălțime, pentru a admira priveliștea, de sus. „The View” de la „The Palm”, amplasat la o înălțime de 240 de metri, oferă priveliști panoramice la 360 de grade ale Palm Jumeirah, ale orizonturilor Dubaiului. 

O plimbare pentru relaxare, pe urmele istoriei locului, se poate face în Cartierul istoric Al Fahidi, unul dintre cele mai vechi din oraș, iar Canalul Dubai Creek nu trebuie ratat, pentru o plimbare cu barca. Amatorii de cumpărături vor găsi, la celebrul Dubai Mall, peste 1.200 de magazine și zone de agrement, întinse pe o suprafață de un milion de metri pătrați.

Turism de aventură, pe nisip

Iubitorii de senzații tari și de safari pot merge într-o excursie în deșert, unde se fac plimbări cu ATV-ul pe dunele de nisip, iar cei care vor să încerce și alte variante ale pârtiilor de acasă au la dispoziție sandboarding-ul, adică snowboarding pe nisip. Pentru și mai multă adrenalină, se pot face salturi cu parașuta, la Skydive Dubai, inclusiv pentru sărituri în doi, de la 4.000 de metri înălțime. Și pentru amatorii de sporturi nautice și de scufundări există oferte foarte tentante, pe Plaja Kite sau la Deep Dive Dubai, cea mai adâncă piscină de scufundări din lume, care are 60 de metri adâncime, fiind înscrisă în Cartea Recordurilor. 

 

Excursii opționale în destinații din apropiere

Cei care călătoresc în Dubai ar putea vizita și alte orașe celebre, emblematice pentru Emiratele Arabe Unite. Capitala, Abu Dhabi, este un oraș bine organizat, având avantajul situării pe malul mării. Unul dintre principalele obiective turistice de aici este Moscheea Sheik Zayed. Se pot face și excursii în Oman, țară exotică din Peninsula Arabă, care devine din ce în ce mai populară, atât pentru ofertele de pe litoral, cât și pentru cultura locală.

Vacanțe sigure, prin agențiile de turism

Ofertele tip early booking, pe care le fac agențiile de turism, în parteneriat cu hotelierii și touroperatorii din celelalte țări, reprezintă un mare avantaj pentru cei care vor să călătorească în cele mai bune condiții și la prețuri avantajoase. Pentru vara anului 2023, ofertele early booking au fost lansate din luna octombrie, iar până la 31 ianuarie au fost cele mai mari reduceri de prețuri, de până la 40%, în funcție de hotel și de destinație, dar sunt în continuare agenții care oferă astfel de facilități. Campaniile de reduceri continuă apoi și următoarele luni, dar prețurile cresc, pe măsură ce se apropie data plecării în vacanță. „Rezervările pentru oferte tip early booking au crescut cu 35% la finalul anului trecut, față de aceeași perioadă a lui 2021, ceea ce indică dorința turiștilor români de a călători și o mai mare predictibilitate. Cine rezervă pachete turistice early booking are garanția hotelului dorit, perioadei dorite și, firește, a destinației dorite. De asemenea, early booking acoperă majorările de tarife cauzate de rata inflației și de creșterea prețurilor la multe utilități și bunuri de larg consum, fenomen întâlnit în toată lumea”, explică Traian Bădulescu, consultant în turism.

Siguranța transportului aerian intră tot în preocupările agențiilor de turism. Acestea au încercat întotdeauna să-și recruteze clienții sau să le recupereze banii, în cazul anulărilor sau întârzierilor unor curse aeriene. „Este obligația lor, deși ideal ar fi un fond de garantare pentru companiile aeriene, așa cum există în Danemarca și în alte câteva state europene. ANAT a solicitat crearea unui asemenea fond pentru România, iar proiectul este în lucru. În general, pentru a evita neplăcerile, agențiile de turism lucrează cu companii aeriene de linie sau naționale, care sunt membre ale unor alianțe internaționale sau închiriază avioane în regim charter pentru propriile destinații operate”, mai spune Bădulescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: vacante dubai