x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Venezuela devine o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată

Venezuela devine o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată

09 Iun 2015   •   15:16
Venezuela devine o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată

Venezuela este una din ţările destul de nesigure însă din ce în ce mai mulţi turişti din lumea întreagă optează să îşi petreacă vacanţele în acest stat sud-american.


Astfel că cei care aleg să meargă în concediu în Venezuela, trec peste poveştile mai mult sau mai puţin exagerate legate de răpiri, jafuri, etc. Destinaţia este una foarte ieftină. Închirierea unei ambarcaţiuni pe o zi, pentru a ajunge în insulele din Caraibe costă numai 15$, camera dintr-un motel rezonabil este de 5$ iar un prânz pentru două persoane cu trei feluri de mâncare şi cu o sticlă de vin costă numai 10$.

Caracas, capitala Venezuelei

Situaţia economică din Venezuela este destul de proastă. Inflaţia creşte continuu iar produsele de bază sunt greu de găsit. Pentru populaţia locală puterea de cumpăre a scăzut dramatic din cauza inflaţiei de 68%, în pofida creşterilor salariale.


Rata de schimb este de 200 de bolivari la 1 $ dar statul nu face faţă schimbului de valută, astfel că piaţa neagră competează cererea.


Muntele Kukenan din Pracul National Canaima

Un turist care are blogul The Broke Backpacker a călătorit în lungul şi latul Venezuelei timp de o lună şi a cheltuit doar 300 $. Bărbatul a schimbat valuta la colţ de stradă, cheltuielile acestuia au inclus călătorii interne cu avionul şi două excursii cu ghid în Anzi.



Lacul Leopold din Amazonul venezuelean

×
Subiecte în articol: turism venezuela