x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vești bune pentru turiști. Decizia de ULTIMĂ ORĂ a Greciei

Vești bune pentru turiști. Decizia de ULTIMĂ ORĂ a Greciei

13 Apr 2022   •   15:15
Vești bune pentru turiști. Decizia de ULTIMĂ ORĂ a Greciei

Grecia renunță la restricțiile anti COVID-19 în perioada sezonului turistic de vară. Acestea ar putea reinstituite în toamnă, scrie Reuters.

Infecțiile cu coronavirus s-au atenuat în ultimele săptămâni, autoritățile înregistrând 15.000 de infecții și 64 de decese. Dintr-o populație de 11 milioane de locuitori, aproximativ 72% sunt complet vaccinați.

Sezonul turistic estival începe în Grecia după Paștele ortodox. Autoritățile se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii prevăd venituri care vor atinge 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricțiile s-a bazat "pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților".

În perioada 1 mai - 31 august, turiștii nu vor mai trebui să prezinte certificatele de vaccinare sau dovada trecerii prin boală pentru a intra în spații închise sau deschise, cum ar fi restaurantele, iar autoritățile iau în considerare ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra în țară.

Purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie începând cu 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paște fără a mai fi nevoie să prezinte în mod regulat teste negative.

Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie și Germania. Industria reprezintă aproximativ o cincime din economie și angajează 20% din populație. 

×
Subiecte în articol: grecia restricţii COVID