x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Mai ai curaj să bei bere când e caniculă? Avertismentul medicilor

Mai ai curaj să bei bere când e caniculă? Avertismentul medicilor

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2023   •   21:42
Mai ai curaj să bei bere când e caniculă? Avertismentul medicilor

Nu bea bere pe caniculă! Acesta este avertismentul medicilor! Aceștia vin și cu anumite recomandări.

"Cantitățile mici de bere să zicem că nu fac rău. Important e să se oprească persoana respectivă la cantități mici de bere. Oricum, alcoolul consumat pe căldură accentuează deshidratarea. Și e nevoie de și mai multă apă ca el să fie eliminat din organism, pentru că organismul nostru îl percepe ca pe un lichid care trebuie eliminat. Berea, dar cu atât mai mult vinul sau alcoolul cu mai multe grade.

Așa încât, cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm după bere sau după vin este mai mare. Se poate bea bere, dar în cantități mici", a explicat doctoru Diana Cimpoeșu, coordonator al Unității de Primiri Urgențe Iași.

Specialiștii susțin că apa este singurul lichid care hidratează organismul în timpul verii. Se pare că berea are o acţiune directă asupra hormonului antidiuretic, un hormon care are rolul în organism de a menţine apa. Acest alcool inhibând hormonul antidiuretic, organismul nostru va avea liber la eliminat apa.

Totodată, medicii spun că excesul de bere este foarte dăunător pentru aparatul cardio-vascular şi creează hipertensiune, potrivit adevarul.ro.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: canicula bere