x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru vârstnici

10 cele mai potrivite rase de pisici pentru vârstnici

de Anastasia Paul    |    16 Iun 2024   •   20:20
10 cele mai potrivite rase de pisici pentru vârstnici
Sursa foto: Hepta

Pisicile pot fi cei mai buni însoțitori, atât pentru tineri, cât și pentru vârstnici. Unele dintre cele mai prietenoase ființe de pe planetă sunt pisicile - afectuoase, prietenoase și iubitoare. 

Iată 10 cele mai potrivite rase de pisici pentru proprietarii în vârstă:

1. Havana
Jucăușă și independentă, aceasta adoră să se joace dar este la fel de fericită să arunce mingi și să se zgârie bine pe un stâlp special.

2. Snowshoe
Rasă modernă de pisici, Snowshoe este un hibrid dintre Siameză și American Shorthair, și are nevoie de un nivel moderat de îngrijire în comparație cu alte rase. Cele patru labe ale lor au o culoare albă - de unde și numele - și se atașează ușor de proprietarul lor. 

3. American Shorthair
Rasa American Shorthair este independentă și necesită întreținere redusă, în pofida faptului că este o pisică căreia îi place să se joace.

4. American Wirehair
Este o rasă superbă, de mărime medie, cu o blană uimitoare și hipoalergică deoarece elimină mai puțin păr decât majoritatea raselor de pisici.

5. Bombay
Frumoasei rasă de pisici Bombay îi place să fie afectuoasă și este capabilă să relaționeze cu întreaga gospodărie.

6. British Shorthair
British Shorthair este una dintre cele mai cunoscute rase de pisici dar este în egală măsură una dintre cele mai vechi și mai ușor de îngrijit. Aceste pisici pot fi jucăușe, dar sunt adesea calme și independente.

7. Chartreux
Este o rasă de pisici superbă dar liniștită, îi place exercițiile fizice și se atașează de un singur proprietar. Necesită o întreținere foarte redusă.

8. Manx
Această pisicuță drăguță nu are coadă. Este jucăușă și foarte prietenoasă, în timp ce necesită puțină îngrijire în comparație cu alte rase. 

9. Ragdoll
Una dintre cele mai frumoase pisici îi place să se plimbe în jurul picioarelor stăpânului și să-l facă să se simtă iubit. 

10. Albastru de Rusia
Această pisică uimitoare, cu blană albastru-gri este o rasă de pisici liniștită dar afectuoasă. Nu este prea energică și îi place să stea aproape de proprietari, noteată scotsman.com.

 

×
Subiecte în articol: pisici vârstnici