x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 3 lucruri de nelipsit din locuințele viitorului

3 lucruri de nelipsit din locuințele viitorului

13 Sep 2021   •   17:29
3 lucruri de nelipsit din locuințele viitorului

Dorința și nevoia de inovație ajută întreaga populație să facă progrese semnificative. De la sectorul profesional, la cel personal, tehnologia este aici să-ți facă viața mai ușoară. Locuințele viitorului sunt smart, sigure și pregătite să-ți ofere confortul necesar în fiecare zi. În special după ultima perioadă marcată de pandemia de coronavirus, oamenii își doresc să găsească acasă liniște și relaxare, dar și funcționalitate. Iată câteva elemente de bază pe care le vei găsi în locuințele viitorului:

Control de la distanță

Casele viitorului sunt conectate la tehnologia avansată care îți permite să ai control și de la distanță. De exemplu, cu ajutorul conexiunii Bluetooth, poți seta diverse electrocasnice și accesorii din casă pe modurile preferate de tine. Ai la dispoziție o gamă variată de masini de spalat pe care le poți programa de pe telefonul mobil, în funcție de preferințele pe care le ai pentru începutul ciclului de spălare, timp și program. Aceste elemente îți vin în ajutor, în special dacă ești o persoană foarte ocupată și ești pe drumuri o mare parte din zi. Cu ajutorul controlului remote al funcțiilor electrocasnicelor tale nu trebuie să te mai stresezi să fii mereu acasă pentru a-ți rezolva treburile casnice. Controlul prin asemenea aplicații și tehnologii se poate aplica diferitelor electronice din casa ta, pentru mai mult confort și accesibilitate.

Entertainment

La ce bună tehnologia, dacă nu ne face viața mai distractivă și ușoară? La această întrebare și-au răspuns majoritatea oamenilor în perioada lungă pe care au petrecut-o acasă din cauza restricțiilor și a altor măsuri de siguranță. Pandemia a adus în discuție pasiunea pentru entertainment la un alt nivel. Locuințele din viitor vor beneficia de acustică superioară și conexiuni smart între sistemele audio. Acestea pot acum să comunice mai ușor între ele și îți oferă posibilitatea să le instalezi în încăperi diferite. Astfel te vei bucura de muzica și podcasturile preferate chiar și atunci când faci curat sau când cei din familie lucrează în camere diferite. Munca de acasă a devenit și ea o practică normală în această perioadă, iar cu ajutorul unui sistem audio sau de home cinema, casa ta se va transforma în locul ideal pentru toate activitățile tale preferate.

Wellness

Oamenii petrec o mare parte din timp la muncă, în drum spre muncă sau spre casă. Pentru omul modern, relaxarea a devenit aproape un concept, iar practicile viitorului se concentrează pe a readuce în lumina reflectoarelor nevoia unei stări de bine. Ideea de wellness se referă la stilul de viață care îți aduce bucurii și relaxare, nu doar la sesiunile de spa și masaj în centrele de profil. Tehnologia viitorului are în vedere și aceste aspecte. De la confortul oferit de piesele de mobilier și pentru birou, la modul în care poți controla iluminatul din casă, toate acestea sunt elemente care influențează starea de bine și starea generală pe care o simți acasă. Locuința devine un sanctuar, în care merită să investești pentru a sprijini sănătatea psihică a întregii familii. Adu natura mai aproape cu ajutorul soluțiilor de arhitectură, optează pentru un trai sustenabil și ține cont de pasiunile tale când îți amenajezi casa visurilor.

 

Viitorul arată accesibil și creativ. Alege inovația pentru casa ta și inspiră-te din ceea ce îți poate oferi un cămin modern.

 

Sursa foto: pexels.com

×