x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 3 metode eficiente prin care graurii nu se apropie de cireșe

3 metode eficiente prin care graurii nu se apropie de cireșe

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   16:15
3 metode eficiente prin care graurii nu se apropie de cireșe

Cireșele au început să se coacă dar pomicultorii se confruntă cu unele preobleme, cum ar fi distrugerile provocate de grauri.

Deși vremea de afară este favorabilă coacerii fructelor și legumelor, există lucruri care pun recoltele în pericol. 

Astfel că cireșele sunt atacate de grauri înainte de a fi culese. Aceștia se hrănesc adesea cu fructele din copaci, iar printre preferințele lor se numără cireșele, strugurii, caisele, coacăzele, smochinele iar daunele pe care le provoacă sunt foarte mari. 

Există însă câteva metode pentru a-i ține departe de pomii fructiferi. 

1. CD-uri în copac

Această metodă simplă și, poate, puțin ciudată, este însă la îndemâna oricui. Cumpără câteva CD-uri și atârnă-le de crengile copacului. Culoarea și sunetul pe care îl vor face când graurii se vor apropia de cireș îi vor ține departe. 

2. Sperietoare

O altă metodă prin care poți să ții graurii departe este prin amplasarea unei spereietori. Acestea sunt foarte ușor de realizat, cu doar câteva bețe din lemn și obiecte pe care le ai prin casă. 

3. Plasă de protecție

Una dintre cele ma rapide tehnici este să aplici o plasă de protecție pe pom. Graurii nu vor mai putea să se apropie de cireșe. Trebuie să faci este să te asiguri că plasa pe care ai ales-o este suficient de rezistentă, astfel încât păsările să nu o poată rupe, notează spynews.ro.

×
Subiecte în articol: graur cireşe