x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 moduri naturale de fertilizare a trandafirilor din grădina ta

4 moduri naturale de fertilizare a trandafirilor din grădina ta

de Anastasia Paul    |    24 Iul 2024   •   17:15
4 moduri naturale de fertilizare a trandafirilor din grădina ta

Odată cu sosirea primăverii, plantele se trezesc la viață și înfloresc abundent. Printre acestea, unele dintre cele mai romantice flori din grădină sunt trandafirii.

Cel mai bine este să începi să te gândești acum la îngrășăminte care să-ți ajute trandafirul să înflorească generos și să reziste mult timp.

Pe lângă udarea regulată și locația potrivită, îngrășămintele vor spori vigoarea plantei, stimulând creșterea acesteia și încurajându-le să înflorească. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să te grăbești la magazin. Există soluții naturale, ușor de utilizat, așa cum sugerează mulți experți.

Există patru îngrășăminte la îndemână care promit dezvoltarea unor trandafiri incredibili. Mai mult, sunt naturale și nu te costă nimic. Devine astfel important să iei în considerare îngrășămintele naturale, precum zațul de cafea, cojile de banană, cojile de ou și urina diluată. Toate acestea pot stimula creșterea și înflorirea trandafirilor. Adaugă îngrășămintele la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii pentru trandafiri luxurianți și vibranți.

Îngrășăminte naturale

1. Zaț de cafea
Cafeaua măcinată este probabil unul dintre cele mai cunoscute îngrășăminte naturale pentru trandafiri.

Deși are multe virtuți în grădină, inclusiv ținerea departe a dăunătorilor, reziduurile de cafea măcinată sunt perfecte și pentru trandafiri. Bogat în nutrienți precum azot, fosfor și potasiu, acesta are un rol esențial în dezvoltarea plantelor. Stropește zațul de cafea în jurul bazei trandafirului și udăușor. Pe măsură ce se descompune, își va elibera treptat nutrienții.

2. Coji de banană

O altă soluție anti-risipă este folosirea cojilor de banană. Acestea sunt pline de potasiu, făcându-le un îngrășământ de primă clasă pentru trandafiri. Nu doar vor încuraja înflorirea luxuriantă a trandafirilor dar vor proteja și planta de boli. Mult mai mult decât un deșeu, cojile de banană tăiate în bucăți și amestecate cu pământul de la baza tufelor de trandafiri promit să facă minuni în grădină.

3. Coji de ouă
Deși sunt mai populare printre grădinari, cojile de ouă bogate în calciu sunt, de asemenea, un îngrășământ utilizat pe scară largă. Aceste reziduuri de ouă accelerează creșterea plantelor. Ele au, de asemenea, avantajul suplimentar de a acționa ca un repelent în grădină, în special împotriva melcilor. Tot ce trebuie să faci este să le transformi într-o pulbere, apoi să presari produsul final în jurul bazei plantei.

4. Urină

Mai puțin obișnuită și, de asemenea, mai puțin convențională, urina este un îngrășământ excelent pentru trandafiri. Și nu trebuie să faci pipi în grădină (deși aceasta era o practică obișnuită în trecut). În schimb, azotul conținut în urină va juca un rol în creșterea trandafirilor. Cu toate acestea, trebuie folosit cu moderație și, mai ales, diluat cu apă din cauza sodiului pe care îl conține.

Când este momentul ideal pentru a fertiliza trandafirii
Alte opțiuni naturale includ cenușa de lemn cernută, purina de urzică, apa de gătit, care este bogată în vitamine și minerale, și sângele uscat, care poate afecta și culoarea florilor. Toate aceste îngrășăminte naturale sunt ușor accesibile și au avantajul de a păstra biodiversitatea în grădină economisind și banii.

Părerile diferă în ceea ce privește momentul ideal pentru a fertiliza trandafirii. Cu toate acestea, grădinarii sunt de acord că ar trebui să fie aplicat înainte de înflorire adică la sfârșitul iernii sau chiar la începutul primăverii, potrivit netmums.com.
 

×
Subiecte în articol: fertilizare trandagiri grădina