x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 motive pentru care să le oferi câinilor ghimbir

4 motive pentru care să le oferi câinilor ghimbir

de Anastasia Paul    |    13 Aug 2024   •   08:40
4 motive pentru care să le oferi câinilor ghimbir

De secole, oamenii au apelat la ghimbir pentru a trata diverse afecțiuni. De la medicina chineză la știința occidentală, această rădăcină picantă a fost prezentată ca o soluție la o serie de probleme de sănătate. Dar care sunt beneficiile pentru prietenii noștri canini?

La fel ca oamenii, câinii pot suferi de tulburări de stomac, care pot fi ereditare sau cauzate de medicamente, de rău de călătorie sau chiar de stres. Ghimbirul conține doi compuși, gingerol și shogaol, care au proprietăți naturale anti-greață, calmează durerile de stomac și ajută digestia.

Citiți și Puterea vindecătoare a lavandei: De ce ar trebui să o avem în casă și cum alungă spiritele rele 

Dacă un câine se confruntă cu gaze intestinale, ghimbirul poate oferi o ușurare. Motivele posibile pentru gaze includ consumul anumitor legume sau modificări ale dietei. Această rădăcină poate reduce gazele, balonarea și orice durere pe care un câine le poate experimenta din cauza spasmelor musculare netede din intestine.

Ghimbirul este un antiinflamator natural și este adesea oferit câinilor care suferă de artrită. Anumite rase de câini care sunt mai predispuse la artrită suferă dureri la spate, picioare și șolduri. Prin urmare, consumul de ghimbir poate oferi ameliorarea acestor dureri și disconfort. Chiar și câinii sănătoși care consumă ghimbir pot beneficia de proprietățile sale antiinflamatorii, contribuind la prevenirea viitoarelor inflamații.

Citiți și Cassiopeia şi Perseu: Ploaie de stele căzătoare în această noapte, 12 spre 13 august 2024

Se crede că această rădăcină remarcabilă are proprietăți anticancerigene. Potrivit unui studiu publicat pe sciencedirect.com, experții menționează că anumiți compuși picanți și gingeroli din ghimbir au activități antioxidante și antiinflamatorii puternice. De fapt, unii par să ajute la prevenirea cancerului, probabil datorită acestor doi compuși, gingerol și shogaol. Deși ghimbirul nu este un remediu pentru cancer, este adesea administrat pentru a calma greața provocată de chimioterapie, notează philenews.com.

×