x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust

6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust

12 Apr 2021   •   13:37
6 soluții pentru o casa pe teren mic sau îngust

În cazul în care vreți să aveți costuri de administrare mai reduse, dar și confortul necesar unei locuințe actuale și moderne, optați pentru proiecte case mici de la UberHause. Variantele și soluțiile ce pot fi propuse și realizate de noi satisfac pretențiile oricărui tip de client.

Ideale pentru situația în care aveți un teren mai mic, vreți să construiți în oraș sau dispuneți de un buget mai restrictiv, casele mici sunt o alegere pentru toți cei care se gândesc la rentabilizarea cheltuielilor de construcție și de întreținere.

 

Care sunt cele mai bune soluții pentru a construi case pe un teren mic sau îngust?

De multe ori tipul de construcție ales este condiționat de specificul locului sau terenului. Astfel se face că în anumit zone, cum ar fi cele urbane, nevoia de a găsi cele mai bune soluții pentru un proiect este foarte stringentă.

Iată ce soluții avem noi cei de la UberHause pentru astfel de situații:

 

1. Construcția casei în lungimea terenului.

Pentru a câștiga cât mai mult spațiu și a ocupa cât mai bine terenul disponibil, construcția unei case pe lungime reprezintă o opțiuni cu multe avantaje.

 

2. Etajare și supraetajare

Pentru a obține dublu, triplu sau care este regimul de înălțime a zonei, se poate opta pentru soluția de a face mai multe etaje. Astfel suprafața disponibilă la sol se poate multiplica și poate crește considerabil spațiul avut la dispoziție.

 

3. Construcția pe calcan

Acolo unde este posibil, se poate alege aceasta variantă de construcție. Soluția permite un câștig important în suprafață și spațiu util.

 

4. Mansardarea

La fel ca și în cazul etajării, în funcție de planul urbanistic al zonei și de posibilitățile specifice, se poate recurge la transformarea acoperișului în mansardă sau la mansardare. Cu siguranță veți avea parte de un loc special, apreciat și râvnit de toți cei care locuiesc în casă.

 

5. Construcție demisol

Această variantă este o altă opțiune pentru a folosi cât mai bine suprafața pe care se poate construi. Demisolul poate servi cu încredere pentru a face un garaj, un depozit, o bucătărie sau, de ce nu, chiar un spațiu de locuit.

 

6. Construcție pe tot spațiul pe care se poate construi

Dacă  nu aveți nevoie de curte și vreți să dispuneți de cât mai mult spațiu construit, se poate realiza un proiect pe tot terenul ce poate fi utilizat în mod legal.

 

Care sunt soluțiile pentru a construi case cu buget mai mic?

De multe ori nu doar terenul este cel care ne constrânge în alegerile pe care le facem, ci și bugetul. De aceea UberHause oferă numeroase variante pentru cei care au nevoie de proiecte și execuție de case fara etaj. Casele pe suprafețe mici, fără etaj, reprezintă cea mai ieftină și avantajoasă soluție de casă.

Detaliile arhitecturale și confortul nu au nimic de suferit datorită acestei dispuneri. O locuință doar la parter poate oferi, cu siguranță o bună opțiune de locuit, cu cele mai avantajoase costuri.

Dacă alegeți un proiect de acest tip, deja existent în portofoliu, prețul poate fi și mai bun. Pentru a afla care este soluția de proiect cea mai potrivită pentru terenul și bugetul aflat la dispoziție, accesați site-ul sau contactați UberHause.

 

 

×